Ένα μυστικό έχει αυτή η συνταγή: θα πρέπει να τα απολαύσεις με αρκετό γάλα!

Υλικά

3/4 φλιτζάνι (1 και 1/2 μπαστούνια) βούτυρο

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι μελάσα

1 μεγάλο αυγό

2 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

λευκή ζάχαρη, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σειρά έχουν η μελάσα και τα αυγά χτυπώντας καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι αλλά δεν το χτυπάμε ακόμα. Σχηματίζουμε μια τρυπούλα με το χέρι μας στο κέντρο και προσθέτουμε τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ και τα γαρύφαλλα Κι έπειτα χτυπάμε κανονικά. Ετοιμάζουμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα πασπαλίζοντας με μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 12 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και μόλις αφαιρέσουμε πασπαλίζουμε με λευκή ζάχαρη.