Θέλεις ένα όμορφο γλυκό έτοιμο σε μόλις είκοσι λεπτά; Έχουμε τη λύση.

Υλικά

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι του γλυκούν μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 μεγάλο αυγό

1 1/4 φλυτζάνια γάλα

4 μεγάλα μήλα

Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, τη κανέλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το αυγό και το γάλα ενώ στη συνέχεια το προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες αφαιρώντας το κέντρο του πυρήνα. Προσθέτουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια τοποθετούμε τη κάθε ροδέλα στο κουρκούτι πριν τη τηγανίσουμε. Φροντίζουμε οι ροδέλες να είναι τηγανισμένες καλά και από τις δύο πλευρές.