Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για καλοκαίρι καθώς δεν χρειάζεται να τηγανίσεις τις μελιτζάνες και αυτός είναι ο λόγος που είναι πιο ελαφρύ σαν φαγητό.
Υλικά
2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
Αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά (ή 1 αυγό + 2 ασπράδια αυγών)
Λίγο λάδι
1 βάζο σάλτσα τομάτας με βασιλικό
2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
2/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το αλάτι ενώ σε ένα δεύτερο χτυπάμε τα αυγά. Βουτάμε κάθε ροδέλα μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές στο μείγμα αυγού και στη συνέχεια σε αυτό της φρυγανιάς. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Απλώνουμε ½ κούπα από τη σάλτσα τομάτας στο ταψί και στη συνέχεια προσθέτουμε και άλλες ροδέλες μελιτζάνες αλλά και 1 φλιτζάνι σάλτσα τομάτας ακόμα. Τέλος, προσθέτουμε μοτσαρέλα, βασιλικό και παρμεζάνα. Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε.