Αυτά τα νόστιμα ρολάκια κανέλας έχουν γεύση φράουλα και είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή. Πόσο πιο όμορφη να γίνει η μέρα σου λοιπόν;
Υλικά
3¼ φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια μαγιά
¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
¼ φλιτζάνι νερό
¾ φλιτζάνι γάλα
⅓ φλιτζάνι βούτυρο
Για τη γέμιση
560 gr κομπόστα φράουλα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι ζάχαρη
Για την επικάλυψη
113 γρ τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά μέχρι να αρχίσει να κρυώνει. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά 2¼ φλιτζάνια αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το
αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και 1 φλιτζάνι αλεύρι. Τέλος, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και απλώνουμε τη φράουλα ομοιόμορφα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη κανέλα και τη ζάχαρη πασπαλίζοντας πάνω από τη γέμιση της φράουλας. Τυλίγουμε σε ρολό και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτος ανάλογα με το πάχος όπου επιθυμούμε. Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί και καλύπτουμε με ένα υγρό πανί αφήνοντας το να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τέλος, περιχύνουμε τα rolls.