Όσο ανοίγει ο καιρός και τα parties έχουν την τιμητική τους δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα party χωρίς σπιτικές αλλά παράλληλα διαφορετικές γεύσεις στο τραπέζι.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Για τη γέμιση
220g ζαμπόν σε κομμάτια
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί gouda
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια μεγέθους 13 εκατοστών. Προσθερμαίνουμε των φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Για να κάνουμε τη μπεσαμελ λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα σε 2 φάσεις ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει λείο και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για περίπου 7 λεπτά. Περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά ενώ προσθέτουμε το σπανάκι, το ζαμπόν και το τυρί. Απλώνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα σε κάθε σφολιάτα και τυλίγουμε τις άκρες. Τέλος, περιχύνουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 20 λεπτά αφού πρωτίστως έχουμε περάσει αυγό πάνω από κάθε κομμάτι της σφολιάτας.