Πολλές φορές το φαγητό έξω για κάποιον που προσέχει τη διατροφή του αποτελεί μία δύσκολη υπόθεση, ενώ νιώθει ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες. Αυτό όμως δεν ισχύει. Το φαγητό σε ένα εστιατόριο μπορεί να γίνει απολαυστικό ακόμα και για εκείνους που προσέχουν τη σιλουέτα τους.
Ιδού 10 χρήσιμες συμβουλές:
- Προτιμήστε μεσογειακά πιάτα, τα οποία είναι νόστιμα και υγιεινά.
- Αν γνωρίζετε από νωρίς ότι θα βγείτε έξω για φαγητό προσπαθήστε το προηγούμενο ή το επόμενο γεύμα σας να είναι ελαφρύ.
- Τα ορεκτικά θα πρέπει να καταλαμβάνουν το ¼ του πιάτου σας.
- Η σαλάτα είναι ένα βασικό πιάτο που πρέπει να έχετε πάντα στο τραπέζι σας. Αρχίστε λοιπόν, την παραγγελία από την σαλάτα.
- Προτιμήστε να παραγγείλετε κάτι ψητό ή στην σχάρα
- Ζητήστε η γαρνιτούρα του πιάτου σας να είναι ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες φούρνου ή 1 πατάτα βραστή.
- Αποφύγετε τα τηγανιτά και τα τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά.
- Αποφύγετε τα αναψυκτικά, γιατί δίνουν πολλές και άχρηστες θερμίδες.
- Προσπαθήστε να πιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο αλκοόλ.
- Επιλέξτε για γλυκό ένα δροσιστικό φρούτο της εποχής ή μια μικρή ποσότητα γλυκό κουταλιού ή ζελέ φρούτων με γιαούρτι ή γιαούρτι με φρούτα εποχής.
Θανοπούλου Νίκολη/ Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M. Med. Sci.
Βουλής 36, Σύνταγμα/ 6947823244 – 211 2141584
[email protected]/ www.idiatrofi.gr
Διαιτολόγος-διατροφολόγος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτήριο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην κλινική διαιτολογία στο Roehampton University, Λονδίνου. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος του Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης και Διαιτολογίας του Μαιευτηρίου ΡΕΑ-Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, ενώ έχει εργαστεί σε Κέντρο Φυσικής Υγείας, ως εκπαιδευτικός στο Ι.Ε.Κ Αμαρουσίου, και στο Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε διεθνές συνέδριο ESCP, στο Σύλλογο Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών καθώς σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια.