Η απόφαση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου να επαναφέρει τις σχολικές ποδιές στους μαθητές έχει προκαλέσει έκπληξη και ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Θυμίζοντας την απόφαση του 1982, που είχε οδηγήσει στην κατάργηση των στολών, φαίνεται πως αυτή η παράδοση επιστρέφει, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη σχολική κοινότητα.

Η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Η Ιωάννα Ρουμελιώτη, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, εξήγησε ότι η απόφαση δεν προήλθε αυθαίρετα. «Αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε από εμάς. Πέρσι στο ΔΣ του συλλόγου που είχαμε κάνει, η ιδέα είχε παρθεί από τους γονείς. Φέτος είπαμε η ιδέα αυτή να υλοποιηθεί. Μοιράσαμε κάποια έντυπα για να δούμε αν υπάρχει ανταπόκριση από τους γονείς», ανέφερε η κυρία Ρουμελιώτη, τονίζοντας τη σημασία της συμμετοχής και της διαβούλευσης με την κοινότητα.

Οι αφορμές για την επιστροφή των στολών

Η γραμματέας πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή προκύπτει και από τις παρατηρήσεις σχετικά με τον τρόπο ντυσίματος των παιδιών: «Εδώ στο Μαρκόπουλο είμαστε κλειστή κοινωνία και με καλές οικογένειες. Τα παιδιά όμως έρχονται απρεπώς ντυμένα, αλλά το κάνουμε για τη συμμετρία των παιδιών, να μην υπάρχει διαχωρισμός για τις μάρκες». Αυτή η τοποθέτηση αντικατοπτρίζει την επιθυμία να προαχθεί η ισότητα και η ενότητα μεταξύ των μαθητών.

Θετική αντίδραση από τους μαθητές

Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τους μαθητές. «Τα παιδιά το δέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ήταν έκπληξη και για εμάς. Περιμέναμε από τα παιδιά αντίδραση και μας έκανε πολύ καλή εντύπωση», σχολίασε η κυρία Ρουμελιώτη. Αυτό υποδηλώνει ότι η ιδέα των στολών μπορεί να έχει θετική απήχηση και να προάγει μια αίσθηση κοινότητας ανάμεσα στους μαθητές.

Οικονομική υποστήριξη και συνεργασία

Η κυρία Ρουμελιώτη επισήμανε επίσης ότι δεν πρόκειται για υποχρεωτική απόφαση. «Δεν υποχρεώσαμε κανέναν, ήταν μια ιδέα. Προθυμοποιηθήκαμε να βρούμε χορηγίες για γονείς που δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια για τις στολές. Μάλιστα θα γίνουν από ελληνική βιοτεχνία». Αυτή η προσέγγιση δείχνει την ευαισθησία του συλλόγου απέναντι στις ανάγκες όλων των γονέων και την επιθυμία να συμπεριληφθούν όλοι στη νέα αυτή πρωτοβουλία.

Η απόφαση για την επαναφορά των στολών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου είναι μια πρωτοβουλία που φαίνεται να έχει τη στήριξη τόσο των γονέων όσο και των δασκάλων. Η κ. Ρουμελιώτη κατέληξε λέγοντας: «Ο διευθυντής και οι δάσκαλοι είναι μαζί μας». Με αυτές τις πρωτοβουλίες, η σχολική κοινότητα ελπίζει να ενισχύσει την αίσθηση της ενότητας και της συνεργασίας μεταξύ μαθητών και γονέων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.