Μια γυναίκα σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι το σπίτι της είχε παραβιαστεί, αλλά όχι με τον συνηθισμένο τρόπο. Ο διαρρήκτης, ένας 36χρονος άνδρας ονόματι Damian Wojnilowicz, δεν αρκέστηκε στο να αναστατώσει τον χώρο της, αλλά τον… τακτοποίησε! Η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη σε βρετανικό δικαστήριο, όπου ο Wojnilowicz καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 μηνών για την ασυνήθιστη διάρρηξη που έγινε στις 16 Ιουλίου.

Η γυναίκα, επιστρέφοντας από τη δουλειά της, βρήκε το σπίτι της με μετακινημένα αντικείμενα στον κήπο, ενώ ο κάδος ανακύκλωσης είχε αδειάσει. Μέσα στο σπίτι, ο διαρρήκτης είχε μαγειρέψει ένα γεύμα με υλικά από την κουζίνα της και είχε τακτοποιήσει τα ψώνια στο ψυγείο. Ακόμη και οι κεφαλές από τις οδοντόβουρτσες είχαν αντικατασταθεί, ενώ το πάτωμα ήταν φρεσκοσφουγγαρισμένο!

Το σημείωμα που άφησε πίσω

Ένα ακόμη ανατριχιαστικό στοιχείο ήταν το σημείωμα που άφησε πίσω ο διαρρήκτης, το οποίο έγραφε: «Μην ανησυχείς, να είσαι ευτυχισμένη, να τρως και να ξύνεσαι». Εκτός από το μαγείρεμα, ο Wojnilowicz είχε γεμίσει ξανά τις ταΐστρες για τα πουλιά, μετακινήσει γλάστρες και τακτοποιήσει με ιδιαίτερη φροντίδα το σπίτι.

Η γυναίκα, φοβισμένη από την παραβίαση, μίλησε με τον γείτονά της, ο οποίος ανέφερε ότι είδε κάποιον να απλώνει τα ρούχα της στον κήπο. Το γεγονός αυτό την έκανε να αισθάνεται ακόμη πιο ευάλωτη και αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της, ζώντας με έντονο άγχος για δύο εβδομάδες, μέχρι να συλληφθεί ο δράστης.

Ο δικηγόρος του Wojnilowicz εξήγησε ότι ο πελάτης του ήταν άστεγος και αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες, ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε. Παρά την ασυνήθιστη φύση του εγκλήματος, η γυναίκα δυσκολεύτηκε να επιστρέψει στην κανονικότητα, καθώς φοβόταν για την ασφάλειά της.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.