Θυμάσαι να σου λένε στην εφηβεία «Αν πεινάς, πήδα»; Εγώ πάντως το άκουγα συνέχεια και το θεωρούσα απλώς μύθο. Μέχρι που μια μέρα, μη έχοντας τίποτα να φάω, το δοκίμασα. Και πράγματι, μετά από μερικά άλματα, σταμάτησα να πεινάω! Σύμφωνα με έρευνα από το 2012, οι κάθετες κινήσεις, όπως το σχοινάκι, μειώνουν την όρεξη καλύτερα από άλλες μορφές άσκησης, καθώς ταρακουνούν το έντερο και επηρεάζουν τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης της πείνας.

Η άσκηση φέρνει ευτυχία

Η άσκηση δεν ωφελεί μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχική μας υγεία. Έχει αποδειχθεί πως μόλις 30 λεπτά άσκησης μπορούν να μειώσουν το άγχος και να βελτιώσουν τη λειτουργία των οργάνων. Κάθε φορά που ιδρώνουμε, διώχνουμε τις τοξίνες και αισθανόμαστε καλύτερα. Η ψυχολόγος Kelly McGonigal, μάλιστα, δημιούργησε ένα πρόγραμμα ασκήσεων που ονομάζεται joy workout, με σκοπό να κάνει τους ανθρώπους πιο χαρούμενους.

Τι είναι το Joy Workout;

Το joy workout βασίζεται σε έξι απλές κινήσεις που προκαλούν χαρά, όπως το να σηκώνεις τα χέρια ψηλά ή να αναπηδάς σαν να κάνεις σκοινάκι. Οι κινήσεις αυτές μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε χαρούμενοι μέσα σε μόλις 8,5 λεπτά. Η McGonigal παρατήρησε πως οι ασκήσεις που εμπνέουν χαρά μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση όλων, ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση. Επομένως, την επόμενη φορά που θα αισθανθείς «πεσμένος», κάνε μια από αυτές τις κινήσεις και θα δεις τη διάθεσή σου να αλλάζει άμεσα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.