Η Τσόι Σουν-Χουά, 80 ετών, ενδέχεται να γράψει ιστορία ως η μεγαλύτερη σε ηλικία διαγωνιζόμενη που συμμετείχε ποτέ στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος. Η Τσόι, μαζί με άλλες 31 υποψήφιες, θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον τίτλο της Μις Υφήλιος Κορέας, εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στον τελικό του θεσμού που θα γίνει τον Νοέμβριο στο Μεξικό. «Θέλω να εντυπωσιάσω τον κόσμο, να πουν, “Πώς είναι δυνατόν μια 80χρονη γυναίκα να είναι τόσο υγιής; Πώς διατηρεί αυτό το σώμα; Ποια είναι η διατροφή της;”», δήλωσε, λίγες ημέρες πριν τον διαγωνισμό. Η Τσόι θέλει να δείξει ότι η καλή φυσική κατάσταση και η ομορφιά μπορούν να διατηρηθούν σε κάθε ηλικία.

Η κατάργηση των ηλικιακών περιορισμών

Για πολλές δεκαετίες, ο Οργανισμός Μις Υφήλιος είχε αυστηρά όρια ηλικίας, επιτρέποντας συμμετοχές μόνο σε γυναίκες 18 έως 28 ετών. Ωστόσο, από το 2024, λόγω των πιέσεων για μεγαλύτερη συμπερίληψη, τα όρια αυτά καταργήθηκαν. Η Τσόι, η οποία έχει τρία εγγόνια και ετοιμάζεται να κλείσει τα 81, βλέπει τη συμμετοχή της ως μια ευκαιρία να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής. «Τώρα που καταργήθηκε ο περιορισμός ηλικίας, σκέφτηκα, ‘Πρέπει να το δοκιμάσω’» είπε με ενθουσιασμό, τονίζοντας ότι η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τη συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις.

Η επιστροφή της στον κόσμο της μόδας

Η Τσόι δεν είναι ξένη στον χώρο της μόδας. Παρόλο που η συμμετοχή της στα καλλιστεία είναι η πρώτη της εμπειρία σε διαγωνισμούς ομορφιάς, η καριέρα της ως μοντέλο ξεκίνησε σε ηλικία 72 ετών. Ύστερα από οικονομικές δυσκολίες, αναγκάστηκε να επιστρέψει στη νοσηλευτική για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Ένας ασθενής την ενθάρρυνε να δοκιμάσει το μόντελινγκ, ξυπνώντας ένα παλιό της όνειρο. Από τότε, η Τσόι συμμετείχε σε μαθήματα μόντελινγκ και το 2017 υπέγραψε συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων. «Το να γίνω μοντέλο ήταν σαν να ανοίγει μια νέα πόρτα για μένα» είπε χαρακτηριστικά. Έκτοτε, έχει περπατήσει στην Εβδομάδα Μόδας της Σεούλ και έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημίσεις για γνωστές μάρκες.

Η δύναμη του παραδείγματος

Η Τσόι βλέπει τη συμμετοχή της στα καλλιστεία ως μια ευκαιρία να εμπνεύσει άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Με την υποστήριξη των παιδιών και των εγγονιών της, νιώθει ότι είναι έτοιμη να εκπροσωπήσει την Κορέα διεθνώς. «Ο γιος μου είπε ότι είναι περήφανος για μένα και να το απολαύσω, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος» δηλώνει, δείχνοντας την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητά της.

Η Τσόι θεωρεί ότι η στάση απέναντι στα μοντέλα μεγαλύτερης ηλικίας έχει αλλάξει στην Κορέα, και ελπίζει ότι η δική της ιστορία θα είναι ένα παράδειγμα θετικής αλλαγής.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.