Ένας ειδικός υγείας αποκάλυψε επτά λόγους για τους οποίους το πέος μπορεί να μικρύνει όσο μεγαλώνουμε. Αν και είναι ένα θέμα που μπορεί να φέρει αμηχανία, πολλοί άνδρες ανησυχούν για τη διατήρηση του μεγέθους τους, ακόμα κι αν δεν το παραδέχονται ανοιχτά.

Ο Abbas Kanani, φαρμακοποιός της Chemist Click, εξήγησε στην εφημερίδα The Sun τους κυριότερους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν συρρίκνωση του πέους με την πάροδο του χρόνου. Αυτοί οι λόγοι περιλαμβάνουν την ηλικία, τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και τις παθήσεις υγείας.

Κάπνισμα: Οι χημικές ουσίες στο τσιγάρο, όπως η νικοτίνη, περιορίζουν τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνουν τη ροή του αίματος στο πέος. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη στύση και το μέγεθος.

Βάρος: Το υπερβολικό βάρος και η έλλειψη άσκησης μπορεί να προκαλέσουν ορμονικές ανισορροπίες και κακή κυκλοφορία του αίματος, που οδηγούν σε συρρίκνωση.

Φάρμακα: Ορισμένα φάρμακα, όπως αντικαταθλιπτικά και θεραπείες για την τριχόπτωση, μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες και την κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας μείωση του μεγέθους.

Προβλήματα υγείας: Χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα περιορίζουν τη ροή του αίματος στο πέος, προκαλώντας συρρίκνωση.

Τεστοστερόνη: Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, που συχνά συμβαίνουν με την ηλικία, επηρεάζουν τη δομή του πέους και μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση του μεγέθους.

Ηλικία: Η φυσική γήρανση μειώνει την ελαστικότητα των ιστών και την κυκλοφορία του αίματος στο πέος, καθιστώντας δύσκολη τη διατήρηση του φυσιολογικού μεγέθους.

Νόσος Peyronie: Η νόσος αυτή προκαλεί καμπυλότητα του πέους όταν είναι σε στύση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση λόγω των ινώδων πλακών που σχηματίζονται.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.