Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 ξεκινούν αύριο με μια εντυπωσιακή τελετή κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους θεατές να αναζωογονηθούν με τον ενθουσιασμό των Αγώνων.

Συμμετοχές και Εκδηλώσεις

Περίπου 10.500 αθλητές από 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα συμμετάσχουν σε 32 αθλήματα και 329 εκδηλώσεις. Το Breaking (breakdancing) θα κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενισχύοντας την ποικιλία και το ενδιαφέρον.

Προϋπολογισμός και Βιωσιμότητα

Με εκτιμώμενο προϋπολογισμό στα 7,2 δισ. ευρώ, οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στοχεύουν να είναι οι πιο βιώσιμοι μέχρι σήμερα. Το 95% των χώρων είναι υπάρχοντες ή προσωρινοί, και το 100% της ενέργειας θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Οι μεταφορές θα βασιστούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα.

Έκδοση Εισιτηρίων

Διατίθενται περίπου 10 εκατομμύρια εισιτήρια, με τιμές που ξεκινούν από 24€, κάνοντάς τα προσιτά στο ευρύ κοινό.

Ισότητα και Συμμετοχή

Για πρώτη φορά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έχουν ίση κατανομή φύλων, με 50-50 διαχωρισμό μεταξύ ανδρών και γυναικών αθλητών. Αθλήματα όπως το σέρφινγκ και το skateboard περιλαμβάνονται για να προσελκύσουν το νεότερο κοινό.

Οικονομική Επίδραση

Αναμένεται σημαντική αύξηση του τουρισμού στο Παρίσι και τις γύρω περιοχές, με εκατομμύρια επισκέπτες να ενισχύουν την τοπική και εθνική οικονομία μέσω των τουριστικών δαπανών και των έργων υποδομής.

Εθελοντές και Εργατικό Δυναμικό

Περίπου 45.000 εθελοντές και δεκάδες χιλιάδες προσωπικό και εργολάβοι θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία και την εκτέλεση των Αγώνων, καθιστώντας αυτό το γεγονός πραγματικά πολυεθνικό και συνεργατικό.