Λαχταριστές πατάτες λεμονάτες που ξεχειλίζουν από γεύση. Υπάρχουν πολλές εκδοχές του αλλά εμείς προτιμάμε την παρακάτω συνταγή. Ιδανικές να τις σερβίρετε και το Πάσχα αλλά και κάθε εποχή/περίσταση του χρόνου. Πάμε να δούμε πως θα τις φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τις λεμονάτες πατάτες;
- 6-7 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/3φλ. χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κτσ αποξηραμένη ρίγανη
- αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Ετοιμάστε τις πατάτες. Ξεφλουδίστε τες και κόψτε τες στα 4. Απλώστε τες σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και την ρίγανη. Λιώστε έναν κύβο και προσθέστε τον και αυτόν.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις πατάτες. Καλύψτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και βάλτε στον φούρνο. Ψήστε για 40 λεπτά.
- Μετά από τα 40 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ξανά ψήστε για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
- Απομακρύνετε τις πατάτες από τον φούρνό. Αφήστε να κρυώσουν και μετά σερβίρετε. Για γαρνιτούρα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές φέτες λεμονιού και λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.