Μεγαλώσαμε με την μυρωδιά βουτύρου στο σπίτι, κάθε φορά που η μαμά έφτιαχνε μπισκότα βουτύρου. Σήμερα, θα αναβιώσουμε τις μνήμες αυτές, φτιάχνοντας υπέροχα και ταυτόχρονα πανεύκολα μπισκότα βουτύρου, με καστανή, όμως ζάχαρη. Η παρασκευή τους είναι τόσο απλή, που μπορείτε να τα φτιάξετε και με την βοήθεια των παιδιών σας. Θα χαρούν πολύ να συμμετάσχουν σε μία συνταγή τόσο νόστιμη. Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε;
Τι θα χρειαστείτε για τα μπισκότα βουτύρου με καστανή ζάχαρη;
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανίλιες
- 1/2 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κτγ αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της.
- Προσθέστε το ένα αυγό καθώς και τις βανίλιες και ξανά χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέστε στο μείγμα με το αλεύρι το μείγμα με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά με μία σπάτουλα.
- Πάρτε με το κουτάλι κομμάτια της ζύμης και σχηματίστε μπαλίτσες.
- Βουτυρώστε ένα ταψί ή απλώστε μία λαδόκολλα.
- Με ένα πιρούνι, πιέστε τις μπαλίτσες ώστε να γίνουν στρογγυλά μπισκότα, όπως τα βλέπετε στις εικόνες.
- Βάλτε τα μπισκότα στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Ψήστε για 10-12 λεπτά. Δεν θέλουμε ιδιαίτερα να γίνουν καφετιά τα μπισκότα, καθώς θέλουμε να παραμείνουν σχετικά μαλακά.
- Αφού ψηθούν τα μπισκότα βουτύρου, αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 3-4 λεπτά και μετά μεταφέρετε στην σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη ακόμη καστανή ζάχαρη για ντεκόρ.
- Αποθηκεύστε τα σε ένα μπολάκι, όπου μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε 10 μέρες. Δεν ήταν πανεύκολη η παρασκευή τους;