Μπορεί τα cupcakes να έχουν συνδεθεί με γλυκές γεύσεις αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά κι έτσι σου βρήκαμε μια συνταγή για αλμυρό cupcake που ανακαλύψαμε στο βιβλίο μαγειρικής που περιέχει μόνο συνταγές για cupcakes των Εκδόσεων Ψυχογιός με τίτλο “Cupcakes” της Αθηνάς Πάνου:

Τι θα χρειαστείς:

  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 60 γρ. γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 6 λιαστές ντομάτες

Εκτέλεση:

1. Ανάβετε το φούρνο στους 170° C, στον αέρα.

2. Τοποθετείτε 12 χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφιν ή βουτυρώνετε τις θήκες του και τις αλευρώνετε.

3. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι, σόδα, αλάτι, βασιλικό).

4. Ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες.

5. Ρίχνετε στο μείγμα των στερεών τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν.

6. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες στο μείγμα.

7. Το μοιράζετε στις θήκες.

8. Ψήνετε για 19-20’.

Υλικά για γλάσο:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Αρχικά τρίβετε τη φέτα με το πιρούνι.

Στη συνέχεια χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε και την τριμμένη φέτα ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Τέλος προσθέτετε τον φρέσκο βασιλικό.

Βάζετε την κρέμα είτε σε κορνέ, είτε την απλώνετε με ένα κουταλάκι στα cupcakes.

Εφόσον βάλετε την κρέμα τυριού στα cupcakes, τα διατηρείτε σε τάπερ στο ψυγείο. Όταν θέλετε να τα σερβίρετε, τα βγάζετε και τα αφήνετε λίγα λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σου άνοιξε η όρεξη και θέλεις περισσότερες συνταγές; Δεν έχεις παρά να αποκτήσεις το βιβλίο μαγειρικής για cupcakes της Αθηνάς Πάνου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Ή μείνε στο site μας γιατί έρχεται διαγωνισμός που σε ενδιαφέρει…