Χουρμάδες με ταχίνι και σοκολάτα για μετά το φαγητό! Είναι το ιδανικό επιδόρπιο μετά το φαγητό και το καλύτερο συνοδευτικό για τον απογευματινό μας καφέ!

Συστατικά

  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαφρύ ταχίνι
  • 10 χουρμάδες medjool, χωρίς κουκούτσι
  • 100g μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης

Μέθοδος

  1. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα από το ταχίνι στη μέση κάθε ημερομηνίας. Τοποθετούμε σε ταψί ή ταψί και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει και να δέσει το ταχίνι.
  2. Εν τω μεταξύ, λιώστε τη σοκολάτα σε ένα θερμαινόμενο μπολ που βρίσκεται πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει απαλά (μην αφήσετε τον πάτο του μπολ να αγγίξει το νερό). Ανακατεύουμε το αλεσμένο κάρδαμο στη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Μεταφέρουμε τους χουρμάδες σε πιάτα σερβιρίσματος και περιχύνουμε με το μείγμα της σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Γρήγορα και νόστιμα χουρμαδοτρουφάκια