Ανακαλύψτε τη γεύση της άνοιξης σε κάθε κουταλιά με αυτήν την εξαιρετική συνταγή για γλυκό κουταλιού φράουλα. Με φρέσκες, αφράτες φράουλες και τη φρεσκάδα του λεμονιού, αυτό το γλυκό θα γίνει αγαπημένο στο τραπέζι σας.

Υλικά:

  • 1 κιλό φράουλες, όχι πολύ ώριμες
  • 500 γρ. (2 1⁄2 κούπες) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 1/4 κούπας χυμός λεμονιού

Οδηγίες:

  1. Ξεκινώντας, καθαρίστε προσεκτικά τις φράουλες, αφαιρώντας τα κοτσάνια τους, πλύντε τις και στεγνώστε τις με μια καθαρή πετσέτα. Τοποθετήστε τις φράουλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφήνοντάς τες ολόκληρες.
  2. Απλώς ρίξτε τη ζάχαρη πάνω στις φράουλες χωρίς να ανακατέψετε.
  3. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε την κατά μέρος για 10-12 ώρες ή και για όλο το βράδυ, ώστε να βγάλουν οι φράουλες τα υγρά τους.
  4. Την επόμενη μέρα, προσθέστε 2-3 κουτ. σούπας νερό στην κατσαρόλα και φέρτε τα υλικά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να έρθουν σε βρασμό.
  5. Αφαιρέστε αμέσως από τη φωτιά, προσεκτικά βγάλτε τις φράουλες με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ.
  6. Μειώστε τη φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο του σιροπιού για μερικά λεπτά, μέχρι να δέσει.
  7. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
  8. Επιστρέψτε τις φράουλες στην κατσαρόλα, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ζεστάνετε το μείγμα ξανά σε σχετικά δυνατή φωτιά, μέχρι να έρθει σε βρασμό.
  9. Βράστε για 5 λεπτά χωρίς να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία και αφήστε την κατσαρόλα να κρυώσει ελαφρώς.
  10. Σερβίρετε το γλυκό σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα μέχρι το άνω μέρος.

Απολαύστε το γλυκό κουταλιού φράουλα που θα φέρει το καλοκαίρι ακόμη πιο κοντά!

Διάβασε επίσης:

Γλυκό του κουταλιού καρυδάκι