Είναι γνωστό ότι μια ισορροπημένη διατροφή απαιτεί πολλά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι περισσότεροι διαιτολόγοι συστήνουν να τρώμε περίπου 5 φορές, γι’ αυτό η έννοια του snack πλέον έχει αποκτήσει άλλη βαρύτητα. Ενώ το πρωί και το βράδυ συνήθως έχουμε αρκετές επιλογές, πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται να βρουν ένα εύκολο snack με λίγες θερμίδες για τις απογευματινές ώρες. Δες, στη συνέχεια, 3 απλές ιδέες που θα μπορούσες να υιοθετήσεις.
Σούπα λαχανικών
Ένα μπολ σούπας λαχανικών για απογευματινό θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρα, ενώ παράλληλα θα δώσει στο σώμα σου μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μιας σούπας λαχανικών πριν από τα κύρια γεύματα βοηθά στη διατήρηση του βάρους και στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Οι περισσότερες σούπες δεν έχουν άλλωστε παραπάνω από 100 θερμίδες.
Μπανάνα με φυστικοβούτυρο
Η γλυκιά γεύση της μπανάνας και η αλμυρή γεύση του φυστικοβούτυρου κάνει έναν εξαιρετικό συνδυασμό για snack. Πρόκειται για μια επιλογή πολύ χορταστική, πλούσια σε πρωτεΐνη που παράλληλα θα αντισταθμίσει και την επιθυμία σου για γλυκό. Κόψε τη μπανάνα στη μέση και άλειψέ τη με 2 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο. Διαθέτει περίπου 250 θερμίδες.
Γλυκές ρυζογκοφρέτες
Η Agrino έχει παρουσιάσει στην ελληνική αγορά μια σειρά ρυζογκοφρετών με επικάλυψη. Μέχρι τώρα περιλάμβανε τις ιδαιτέρως αγαπητές γεύσεις Βέλγικη Μαύρη Σοκολάτα και Σοκολάτα Γάλακτος. Πλέον όμως προστίθενται τρεις ακόμη μοναδικές προτάσεις γλυκιάς απόλαυσης με εκλεκτά συστατικά κορυφαίας ποιότητας. Συγκεκριμένα, η Agrino εμπλουτίζει τη σειρά με τις Ρυζογκοφρέτες με Λευκή Σοκολάτα και αληθινούς κόκκους καφέ Espresso, τις Ρυζογκοφρέτες με Καραμέλα και πλούσια κομμάτια Salted Caramel, τις Ρυζογκοφρέτες με Γιαούρτι και αληθινά κομμάτια Φράουλας.
Οι ρυζογκοφρέτες προσφέρουν ενέργεια και απόλαυση χωρίς ενοχές, αφού είναι πηγή φυτικών ινών, περιέχουν 74-84 θερμίδες ανά τεμάχιο, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη. Όλη η σειρά παράγεται με βασικό συστατικό το αγαπημένο ελληνικό ρύζι Agrino.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.