Κάθε γυναίκα που έχει προσπαθήσει να βρει το σωστό σουτιέν, γνωρίζει πόσες επιλογές και διαφορετικοί τύποι κυκλοφορούν στην αγορά. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον προϊόντα για κάθε σωματότυπο, είναι πολύ συνηθισμένο μια γυναίκα να φορά λάθος σουτιέν. Το κακό αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι όμως το μόνο πρόβλημα που προκύπτει από αυτή την επιλογή. Σε κάποιες περιπτώσεις, όταν κάποια από εμάς φορά ένα ακατάλληλο σουτιέν για καιρό, μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην υγεία μας.
Είναι σημαντικό οι γυναίκες κάθε ηλικίας να επιλέγουν σωστά τα εσώρουχά τους. Ένα πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο σουτιέν μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει:
-Πόνο στην πλάτη, το λαιμό και το στήθος
Μελέτες έχουν δείξει ότι το λάθος μέγεθος προκαλεί θέματα υγείας. Τα πιο συνηθισμένα είναι ο πόνος στην πλάτη, τον αυχένα και στο στήθος. Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν το νούμερο δεν είναι σωστό, δεν προσφέρεται καλή στήριξη, προκαλείται πίεση, με αποτέλεσμα την κακή στάση σώματος.
-Πονοκέφαλοι
Η extra πίεση που προκαλείται από ένα μικρό σουτιέν μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πονοκεφάλους. Αν δεν εφαρμόζει σωστά, το βάρος του στήθους “τεντώνει” τις τιράντες, προσθέτοντας επιπλέον πίεση στους ώμους. Συχνά, το αποτέλεσμα είναι ο πονοκέφαλος.
-Προβλήματα στο δέρμα
Σε αντίθεση με τα στενά σουτιέν, τα μεγαλύτερα δεν παρέχουν σχεδόν καθόλου στήριξη, προκαλώντας συχνά βλάβη στο δέρμα. Εξαιτίας της βαρύτητας, το στήθος ακολουθεί πτωτική πορεία, με αποτέλεσμα να τεντώνεται υπερβολικά το δέρμα στο επάνω μέρος.
Γι’ αυτούς τους λόγους κάθε γυναίκα οφείλει να γνωρίζει:
-Το μέγεθος του θώρακα: Μετριέται με αριθμούς 70,75,80, 85, 90, 95, 100
-Το CUP: Μετριέται με γράμματα A, B,C,D,DD,F,G,H.
Διαβάστε επίσης:
Beauty tips από το παρελθόν! Γιατί πρέπει να κοιμάσαι με τα μαλλιά πλεγμένα σε κοτσίδα;
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.