Τα πιο λαχταριστά κεφτεδάκια βουτηγμένα σε σάλτσα τομάτας και μοτσαρέλα θα τα βρεις σίγουρα εδώ! Μπορείς να το δοκιμάσεις με σπαγγέτι ή σάντουιτς ή ακόμα και ρύζι.
Υλικά
2 κιλά κιμά
3 φλ σάλτσα τομάτας
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
150 γραμμάρια μοτσαρέλα
10 φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και στη συνέχεια βάζουμε τη σάλτσα τομάτας. Μόλις πάρει λίγο βράση ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μαζί με λίγο αλατοπίπερο και τα φύλλα βασιλικού. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι απλώνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και χωρίζουμε το κρέας σε 16 μπαλάκια πλάθοντας τα. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο, μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα κεφτεδάκια περιχύνοντας με τη σάλτσα και προσθέτουμε τη παρμεζάνα με τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.