Τα αμυγδαλωτά είναι μια αγαπημένη γεύση των παραδοσιακών γλυκών και μπορεί να σας εντυπωσιάζουν τα διάφορα σχήματα που παίρνει η αμυγδαλόπαστα αλλά στην πραγματικότητα με αυτό το υλικό και χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να δώσετε κι εσείς τα πιο εντυπωσιακά σχέδια στα γλυκά σας.
Υλικά:
200γρ. μαρζιπαν
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα χρώματα για να κάνουμε τις αποχρώσεις που επιθυμούμε (Κίτρινο+μπλε= πράσινο
Κίτρινο+κόκκινο= πορτοκαλί).
Παίρνουμε τη μισή αμυδδαλόπαστα (μάρζιπαν) και την πλάθουμε μαζί με το ένα χρώμα και την άλλη μισή με το άλλο. Πλάθουμε τα σχήματα που θέλουμε (καρότο και φύλλα) και μπορούμε να κάνουμε ό,τι λεπτομέρειες επιθυμούμε με μια οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε σε μια πιατέλα με λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να σφίξουν λίγο.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε σκέτα ή να διακοσμήσουμε διάφορα γλυκά και τούρτες!