Το καλοκαίρι θέλει ελαφριές συνταγές για να μπορείς να κάνεις γρήγορα βουτιές στη παραλία. Αυτή λοιπόν η τάρτα λαχανικών με φέτα θα σου μείνει αξέχαστη, να το θυμάσαι. Ότι πρέπει για το καλοκαίρι.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1-2 πράσα ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
100γρ. καλαμπόκι
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
λίγα μανιτάρια κομμένα σε κυβάκια
3-4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
100γρ. τυρί φέτα
100γρ. ανθότυρο
μισό ματσάκι άνηθο
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τη γαλοπούλα και τα σοτάρουμε με ελάχιστο λάδι, αλάτι και πιπέρι ελαφρά σε ένα τηγάνι να μαραθούν λίγο.Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το ξύσμα, τον άνηθο και ανακατεύουμε.Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψάκι και κάνουμε τρυπούλες με ένα πιρούνι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.Αφαιρούμε από το φούρνο και ρίχνουμε στο φύλλο τη γέμιση με τα λαχανικά και ξαναβάζουμε στο φούρνο που έχουμε χαμηλώσει στους 180 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.