Στο εμβληματικό GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγαλη Βρεταννία το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας μοσχοβολάει θάλασσα.
Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης με τον Chef de Cuisine Νίκο Λιόκα στο πλευρό του επιμελούνται μία από τις πιο γνωστές γαστρονομικές παραδόσεις της ελληνικής κληρονομιάς και μας παρουσιάζουν ένα αυθεντικό μενού με υπέροχα σαρακοστιανά εδέσματα με φόντο την Ακρόπολη.
Επισκεφτείτε το GB Roof Garden παρέα με φίλους και συγγενείς για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα και να γευτείτε μοναδικά παραδοσιακά πιάτα όπως ταραμοσαλάτα, φάβα Σαντορίνης, σπαγγέτι με αχνιστά όστρακα, γαρίδες και καλαμάρι στη σχάρα, σουπιές με σπανάκι καθώς και κριθαράκι με θαλασσινά. Φυσικά από το μενού δε λείπει η φρεσκοψημμένη παραδοσιακή λαγάνα και ποικιλία από ελληνικές ελιές και χαλβά.
Για την περίοδο της Σαρακοστής το εστιατόριο θα σερβίρει καθημερινά νηστίσιμα πιάτα ημέρας καθώς και την βελούδινη σούπα Κακαβιά που αποτελεί παράδοση του εστιατορίου αυτή την περίοδο.
LENTEN DELIGHTS ΑΤ THE WINTER GARDEN
To πιο κοσμοπολίτικο lounge της πόλης, το Winter Garden City Lounge, υποδέχεται τη Σαρακοστή και καλωσορίζει τους επισκέπτες του με παραδοσιακά νηστίσιμα γλυκά δια χειρός του ταλαντούχου Pastry Chef Αλέξανδρο Κούφα. Στο μενού Lenten Delights θα βρείτε όπως κάθε χρόνο τους παραδοσιακούς λουκουμάδες στη νηστίσιμη εκδοχή τους, τους οποίους μπορείτε να συνοδεύσετε με μέλι και καρύδια, πικρή σοκολάτα Valrhrona με πραλίνα φουντουκιού ή χειροποίητη μαρμελάδα με πορτοκάλι και θυμάρι, δυο είδη χαλβά – από ταχίνι με μαστίχα Χίου και σιμιγδαλένιο με κανέλλα και σταφίδες – και ένα καινούριο κέικ με ελαιόλαδο, κρόκο Κοζάνης, εσπεριδοειδή και αφρό από ταχίνι και μέλι. Ο ιδανικός συνδυασμός για να συνοδεύσετε το απογευματινό σας ρόφημα ή ποτήρι γλυκό κρασί.
Τα Lenten Delights θα είναι διαθέσιμα καθημερινά από 28 Φεβρουαρίου και για όλη τη Σαρακοστή στο Winter Garden από τις 16:00 έως τις 22:00.
ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΗ ΚΑΚΑΒΙΑ ΣΤΟ MENOY TOY GB ROOF GARDEN
Η αγαπημένη σούπα Κακαβιά κάνει και φέτος την εμφάνισή της στο μενού του GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.
Βελούδινη, ζεστή και νοσταλγική, η Κακαβιά, που αποτελεί πλέον παράδοση του εστιατορίου κάθε χρόνο, κρύβει μέσα της την ελληνική παράδοση. Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine του GB Roof Garden Νίκος Λιόκας ετοιμάζουν τη συγκεκριμένη σούπα μόνο με ψάρια και θαλασσινά ημέρας, φρέσκα εγχώρια λαχανικά και τη σερβίρουν σε ειδικό πορσελάνινο σκεύος. Συνοδεύεται με αγνό λαδολέμονο και τραγανό χειροποίητο προζυμένιο ψωμί από το αρτοποιείο του ξενοδοχείου.
Απολαύστε τη καθημερινά από 20 Φεβρουαρίου στον 8ο όροφο του εμβληματικού Ξενοδοχείου Μεγαλη Βρεταννία με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη.
GB ROOF GARDEN RESTAURANT
8ος όροφος, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 105 64
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +302103330766
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;