Τώρα μετά τις γιορτές, που όλοι λίγο πολύ έχουμε ξεφύγει κι έχουμε φάει περισσότερο, μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή για να «ισιώσουμε» λίγο.

Υλικά

500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος

1 αυγό

1 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Λίγο σκόρδο σκόνη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στρώνουμε μία λαμαρίνα φούρνου με χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30’ να σφίξει λίγο.

Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.photo 1

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 25’-30’ ή μέχρι να ροδίσουν καλά τα μπιφτέκια (ανάλογα με το μέγεθος τους).photo 4

Μπορούμε να συνοδέψουμε τα μπιφτέκια με φρέσκια σαλάτα ή με ότι άλλο μας αρέσει (ρύζι, πληγούρι, κλπ). Στη φωτογραφία συνοδεύονται από ψητές πιπεριές Φλωρίνης.photo 2 (1)