Αν ψάχνεις μια εύκολη αλλά ιδιαίτερη σούπα που θα σε ζεστάνει τις πιο δροσερές μέρες, αυτή η κρεμώδης σούπα ντομάτας με πινελιά από πέστο είναι ό,τι χρειάζεσαι! Με την έντονη γεύση των λιαστών ντοματών και την κρεμώδη υφή της, θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σου.
Υλικά
- 6 λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες (3 x 400 γρ.)
- 500 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 150 ml πλήρες γάλα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3–4 κ.γ. πέστο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζέστανε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι των λιαστών ντοματών. Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισέ το για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
- Πρόσθεσε τις λιαστές και τις κονσέρβες ντομάτες, τον ζωμό και τη ζάχαρη. Ανακάτεψε και φέρε το μείγμα σε βρασμό. Αλατοπιπέρωσε και κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μείωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ, πολτοποίησε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπέρωσε ξανά αν χρειάζεται. Ζέστανε τη σούπα λίγο ακόμη στην κατσαρόλα.
- Σέρβιρε τη σούπα ζεστή, με ½ κουταλάκι του γλυκού πέστο στο κέντρο κάθε πιάτου.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply