Είσαι έτοιμη να μπεις στην κουζίνα και να κάνεις τους πάντες να γλύφουν τα δάχτυλα τους;
Και μάλιστα, θα τους εντυπωσιάσεις γιατί θα φτιάξεις μια Σκωτσέζικη, παρακαλώ, συνταγή!
Όποια κι αν είναι η περίσταση, τα σκωτσέζικα αυγά συνδυάζουν απλά, κλασικά υλικά (αυγά, ψωμί, μοσχάρι) για να δημιουργήσουν ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.
Να είσαι προετοιμασμένη: δεν θα μπορεί κανείς να σταματήσει μόνο σε ένα!
ΥΛΙΚΑ
- 3 μπαγκέτες κομμένες σε κυκλικές φέτες
- 6 μεγάλα αυγά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 3 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες
- 1 κ.γ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
- αλάτι και πιπέρι
- 1/2 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λάδι κανόλα, για τηγάνισμα
- Σαλάτα, για το σερβίρισμα
Και για να είναι πιο διασκεδαστική η εκτέλεση; Προσκάλεσε μια φίλη σου, να μαγειρέψετε μαζί!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC.
- Τοποθετήστε τις κομμένες μπαγκέτες σε ταψί και ψήστε μέχρι να στεγνώσουν, για περίπου 6 λεπτά.
- Στον επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε την μπαγκέτα για να σχηματίσετε μικρά ψίχουλα. Μεταφέρετε, σε ένα μπολ.
- Εν τω μεταξύ, βάζετε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε προσεκτικά 4 αυγά και μαγειρέψτε για 6 λεπτά. Κρυώστε τα αυγά σε κρύο νερό, στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το βόειο κρέας, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, 1 ωμό αυγό και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
- Δημιουργήστε μια επίπεδη επιφάνεια με το ένα τέταρτο του μείγματος βοείου κρέατος και τοποθετήστε 1 βραστό αυγό στο κέντρο.
- Τυλίξτε απαλά το βόειο κρέας γύρω από το αυγό.
- Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μοσχαρίσιο κρέας και τα βραστά αυγά.
- Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε το υπόλοιπο ωμό αυγό με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό.
- Προσθέστε τη φρυγανιά σε ένα τρίτο μπολ.
- Ζεσταίνουμε 4 ίντσες λάδι canola σε μια μεσαία κατσαρόλα στους 150οC.
- Καλύψτε τα τυλιγμένα αυγά σε αλεύρι, μετά στο μείγμα των αυγών και μετά στη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε τα αυγά σε 2 παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας όσο χρειάζεται, 4 με 5 λεπτά το καθένα.
- Σερβίρουμε με σαλάτα αν θέλουμε.
Photo Credits: Mike Garten
Ήδη πείνασα, και φαίνεται γευστικότατο! Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις!