Μ αρέσει πάρα πολύ η σφολιάτα για έναν και πολύ βασικό λόγο. Μπορείς να την γεμίσεις με ότι θέλεις. Είτε αυτή είναι αλμυρή γέμιση, είτε γλυκιά. Παρακάτω λοιπόν μπορείς να δεις μια νόστιμη συνταγή για ορεκτικό με σπαράγγια και προσούτο που βάζω στοίχημα ότι θα γίνει η αγαπημένη σου.

Υλικά

1 μάτσο σπαράγγια
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 φύλλα παγωμένα σφολιάτας
8 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
12 φέτες προσούτο
1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ξετυλίγουμε τη σφολιάτα και κόβουμε σε 6 τετράγωνα ίσου μεγέθους. Μπορούμε για μεγαλύτερη ευκολία να χρησιμοποιήσουμε το μαχαίρι της πίτσας. Λαδώνουμε και βάζουμε αλάτι στα σπαράγγια και τα τοποθετούμε πάνω στις σφολιάτες αφού έχουμε προσθέσει το προσούτο. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και στη συνέχεια πιέζουμε τις 2 άκρες για να “δέσει”. Βάζουμε λίγο από το αυγό και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ψήνουμε για 15 λεπτά.