Ορισμένοι ηθοποιοί δεν διστάζουν να μεταμορφώνονται πλήρως για να υποδυθούν έναν ρόλο. Οι πιο σοκαριστικές αλλαγές στην εμφάνισή τους δείχνουν την αφοσίωσή τους στην τέχνη της υποκριτικής. Ας δούμε τους 10 ηθοποιούς που έκαναν απίστευτες μεταμορφώσεις για τον κινηματογράφο:

Christian Bale – The Machinist

Ο Μπέιλ έχασε πάνω από 27 κιλά για να υποδυθεί τον Τρέβορ, έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Το σκελετωμένο του σώμα έκανε πολλούς να ανησυχήσουν για την υγεία του, καθώς ήταν μια από τις πιο ακραίες μεταμορφώσεις στην καριέρα του.

Colin Farrell – The Batman

Στην ταινία “The Batman”, ο Φάρελ έγινε αγνώριστος ως ο Πιγκουίνος. Με τη βοήθεια προσθετικών και ειδικού μακιγιάζ, μεταμορφώθηκε σε έναν κακοποιό που δεν θύμιζε σε τίποτα τον γοητευτικό ηθοποιό που όλοι γνωρίζουμε.

Charlize Theron – Monster

Για να υποδυθεί την κατά συρροή δολοφόνο Aileen Wuornos στο «Monster» της Patty Jenkins, η Charlize Theron πήρε πάνω από 30 κιλά και φόρεσε καφέ φακούς επαφής και ένα προσθετικό υπερόγκωμα. Η μεταμόρφωση αυτή είναι η πιο διάσημη της Theron, και όχι μόνο επειδή κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Για τη Theron, ωστόσο, η συναισθηματική πλευρά της ερμηνείας της ήταν πάντα πιο σημαντική από τη σωματική. Όπως εξήγησε κάποτε η Τζένκινς, «Αυτό το είδος της ερμηνείας θα ήταν τόσο δύσκολο πράγμα. Η Αϊλίν είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας. Ήθελα κάποιον που να είναι αρκετά γενναίος και δυνατός για να κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο για να την υποδυθεί. Η εξωτερική εμφάνιση είναι δευτερεύουσα».

Jared Leto – “House of Gucci”

Το δράμα δολοφονίας «House of Gucci» του Ridley Scott έφτασε με τεράστιο θόρυβο γύρω από τη μεταμόρφωση του Jared Leto σε Paolo Gucci. Η μεταμόρφωση είναι τόσο εντυπωσιακή που σχεδόν ξεπέρασε την προσοχή που δόθηκε στο ζευγάρι των αστέρων Lady Gaga και Adam Driver στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Leto εμφανίζεται με βαρύ μακιγιάζ και προσθετικά και είναι σχεδόν αγνώριστος ως Paolo, γιος του Aldo Gucci και εγγονός του ιδρυτή του Gucci Guccio Gucci.

Matthew McConaughey – Dallas Buyers Club

Ο Matthew McConaughey έχασε σχεδόν 50 κιλά για την ταινία «Dallas Buyers Club», στην οποία υποδύεται τον Ron Woodroof, έναν ηλεκτρολόγο που διαγνώστηκε με HIV το 1985 και έκανε λαθρεμπόριο μη εγκεκριμένων φαρμάκων για τη θεραπεία των συμπτωμάτων των ασθενών με HIV-AIDS. Ο ηθοποιός, σε συνέντευξή του στο BBC, αποκάλυψε ότι “μάσησε πολύ πάγο” για να μειώσει τις διατροφικές του συνήθειες και να χάσει βάρος, σημειώνοντας πως συνεργάστηκε με έναν διατροφολόγο για να το κάνει με όσο πιο υγιεινό τρόπο μπορούσε. Έθεσε ως στόχο να χάσει το βάρος μέσα σε τέσσερις μήνες, χάνοντας περίπου 3,5 κιλά την εβδομάδα. Έφτασε στο στόχο του, χάνοντας τελικά 47 κιλά. Μία από τις απρόσμενες συνέπειες ήταν ότι, ενώ έχασε ενέργεια από το σώμα του, ένιωσε πως είχε περισσότερη πνευματική ενέργεια και χρειαζόταν λιγότερο ύπνο. Η ερμηνεία του McConaughey στον ρόλο τού χάρισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Rooney Mara – The Girl with the Dragon Tattoo

Η Rooney Mara συνεργάστηκε με τον makeup artist Pat McGrath, την ενδυματολόγο Trish Summerville και τον κομμωτή Danilo για να μεταμορφωθεί στην χάκερ Lisbeth Salander για την ταινία του David Fincher «Το κορίτσι με το τατουάζ του δράκου». Η μεταμόρφωση περιελάμβανε το ξύρισμα του κεφαλιού της και το βάψιμο των εναπομεινάντων τούφλων της σε μαύρο χρώμα, τη λεύκανση των φρυδιών της και τη συμφωνία για πολλά piercings στο σώμα της. Μέρος του λόγου για τον οποίο η μεταμόρφωση της Mara ήταν τόσο δημοφιλής ήταν επειδή δεν ήταν και τόσο μεγάλο όνομα εκείνη την εποχή, καθώς οι πιο αξιοσημείωτοι ρόλοι της ήταν δευτερεύοντες ρόλοι στο «A Nightmare on Elm Street» και στο «The Social Network». Το να πάρει το «Dragon Tattoo» ως τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στο στούντιο και να αφοσιωθεί τόσο άφοβα στη σωματική διάσταση του ρόλου, έκανε τη Μάρα μια άμεση ηθοποιό που θα έπρεπε να παρακολουθήσει κανείς.

Nicole Kidman – The Hours

Η Νικόλ Κίντμαν κέρδισε το Όσκαρ για την πρωταγωνιστική της ερμηνεία στην ταινία «Οι ώρες» του 2002, μια διασκευή του μυθιστορήματος του Μάικλ Κάνινχαμ για τη ζωή τριών γυναικών που συνδέονται με το κλασικό έργο της Βιρτζίνια Γουλφ «Κυρία Ντάλογουεϊ». Η Kidman υποδύθηκε η ίδια τη Woolf και φορούσε στην ταινία προσθετική μύτη που άλλαξε σημαντικά την εμφάνισή της.

Sean Penn –  Gaslit

Σον Πεν, εσύ είσαι; Ο βραβευμένος με Όσκαρ τράβηξε τα βλέμματα στο ρόλο του γενικού εισαγγελέα John Mitchell στη σειρά «Gaslit» του Starz για το σκάνδαλο Watergate.

Gary Oldman – Darkest Hour

Η «Πιο σκοτεινή ώρα» κέρδισε το Όσκαρ για τον Oldman, αλλά το βραβείο για την πιο συγκλονιστική μεταμόρφωση του ηθοποιού στην οθόνη πηγαίνει στο «Hannibal». Ο Oldman πρωταγωνιστεί στο αστυνομικό θρίλερ του 2001 ως Mason Verger, ένας βιαστής παιδιών με παραμορφωμένο πρόσωπο. Στην γοητεία γύρω από τη μεταμόρφωση συνέβαλε και η απόφαση να μην αναγραφεί ο Oldman ως μέλος του καστ κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής κυκλοφορίας της ταινίας. «Υποδύομαι τον άνθρωπο χωρίς πρόσωπο. Οπότε απλά διασκεδάσαμε λίγο με αυτό», δήλωσε κάποτε ο Oldman στο IGN. «Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν υπέροχο. Ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο και χωρίς όνομα, και να το κάνουμε κατά κάποιο τρόπο ανώνυμα».Η Tilda Swinton υποδύεται τρεις χαρακτήρες στην επανεκτέλεση της ταινίας «Suspiria» του Luca Guadagnino, αλλά μοιάζει με τον εαυτό της μόνο ως ένας χαρακτήρας. Ο ρόλος του Dr. Josef Klemperer μεταμορφώνει τη Swinton σε έναν ηλικιωμένο ανδρικό χαρακτήρα, ενώ η μητέρα Helena Markos είναι μια αιωνόβια μάγισσα με σάπιο δέρμα. Η Swinton μεταμορφώθηκε στον 82χρονο άνδρα με τη βοήθεια του βραβευμένου με Όσκαρ μακιγιέρ Mark Coulier. Ο Coulier δήλωσε στους New York Times ότι «πύκνωσε το λαιμό της Swinton με προσθετικά και έχτισε το σαγόνι της για να φαίνεται πιο βαρύ και πιο αρρενωπό» προκειμένου να μετατρέψει την ηθοποιό σε Klemperer. Η Swinton περνούσε τέσσερις ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ κάθε μέρα για να πετύχει το λουκ. Προκειμένου να μεταμορφωθεί πλήρως στον ανδρικό της χαρακτήρα, η Swinton ζήτησε προσωπικά από τον Coulier να της φτιάξει ένα ανδρικό αναπαραγωγικό όργανο.

Tilda Swinton – Suspiria

Η Tilda Swinton υποδύεται τρεις χαρακτήρες στην επανεκτέλεση της ταινίας «Suspiria» του Luca Guadagnino, αλλά μοιάζει με τον εαυτό της μόνο ως ένας χαρακτήρας. Ο ρόλος του Dr. Josef Klemperer μεταμορφώνει τη Swinton σε έναν ηλικιωμένο ανδρικό χαρακτήρα, ενώ η μητέρα Helena Markos είναι μια αιωνόβια μάγισσα με σάπιο δέρμα. Η Swinton μεταμορφώθηκε στον 82χρονο άνδρα με τη βοήθεια του βραβευμένου με Όσκαρ μακιγιέρ Mark Coulier. Ο Coulier δήλωσε στους New York Times ότι «πύκνωσε το λαιμό της Swinton με προσθετικά και έχτισε το σαγόνι της για να φαίνεται πιο βαρύ και πιο αρρενωπό» προκειμένου να μετατρέψει την ηθοποιό σε Klemperer. Η Swinton περνούσε τέσσερις ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ κάθε μέρα για να πετύχει το λουκ. Προκειμένου να μεταμορφωθεί πλήρως στον ανδρικό της χαρακτήρα, η Swinton ζήτησε προσωπικά από τον Coulier να της φτιάξει ένα ανδρικό αναπαραγωγικό όργανο.

Αυτοί οι ηθοποιοί απέδειξαν ότι η μεταμόρφωση για έναν ρόλο απαιτεί αφοσίωση και θυσίες, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα αξέχαστο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.