Μια ζεστή και αρωματική μανιταρόσουπα είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αυτή η συνταγή όχι μόνο είναι εύκολη στην παρασκευή, αλλά συνδυάζει την πλούσια γεύση των μανιταριών με τη γλυκύτητα του κόκκινου ζελέ φραγκοστάφυλου. Μπορείτε να τη σερβίρετε ως συνοδευτικό ή και μόνη της, για ένα ελαφρύ και απολαυστικό γεύμα.

Υλικά

  • 500ml ζεστό νερό
  • ½ κύβο λαχανικών
  • 10γρ. αποξηραμένα μανιτάρια, ανάμεικτα ή πορτσίνι
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζελέ φραγκοστάφυλου
  • 1 κ.γ. μαγιά σε πάστα, όπως Marmite
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κανάτα, ρίξτε το ζεστό νερό και διαλύστε τον κύβο λαχανικών. Προσθέστε τα αποξηραμένα μανιτάρια και αφήστε τα να μουλιάσουν για 20 λεπτά.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα χωρίς να καούν.
  3. Πασπαλίστε με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σταδιακά το νερό από τα μανιτάρια και τα μανιτάρια, αποφεύγοντας τυχόν κατακάθι.
  4. Φέρτε τη σούπα σε χαμηλό βρασμό, προσθέστε το ζελέ φραγκοστάφυλου και τη μαγιά. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  5. Σουρώστε τη σούπα με ψιλή σίτα σε μια κανάτα, επιστρέψτε την στο τηγάνι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε πιο πηχτή σούπα, αφήστε τη να βράσει για λίγα λεπτά ακόμη.

Απολαύστε αυτή τη σούπα με ένα κομμάτι φρέσκο ψωμί ή κριτσίνια. Είναι ιδανική για κάθε στιγμή που χρειάζεστε λίγη γευστική ζεστασιά και άρωμα στη μέρα σας.

Διάβασε επίσης:

Νηστίσιμη μανιταρόσουπα με γάλα καρύδας

Leave a Reply

Your email address will not be published.