Τα μπούτια κοτόπουλου είναι εξαιρετικά γευστικά, μαγειρεύονται εύκολα και τόσο νόστιμα με γλυκοπατάτες και μήλα. Δοκιμάστε το για δείπνο απόψε.

Θα χρειαστούμε:

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 μήλα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα, με το δέρμα, κομμένα
  • 2/3 γ. μηλίτης
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κοκκώδη μουστάρδα
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανου, για τηγάνι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 280°. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, τα μήλα και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύστε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε το κοτόπουλο και το σοτάρετε με το δέρμα προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη φωτιά όσο φτιάχνετε το γλάσο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε μηλίτη, μέλι και μουστάρδα. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς το μείγμα και μετά ρίχνουμε το βούτυρο με το σύρμα. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα πάνω και σκορπίστε το μείγμα γλυκοπατάτας και τα κλωνάρια δεντρολίβανου γύρω από το κοτόπουλο. Σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε όλο το τηγάνι στο φούρνο.
  4. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 20 λεπτά. (Αν οι πατάτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ψηθούν, μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ξύλο κοπής για να ξεκουραστεί και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει.)