Θέλεις μια διαφορετική εκδοχή για το κοτόπουλο; Γιατί δεν δοκιμάζεις την παρακάτω συνταγή;
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
Αλάτι
Σουσάμι για το γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα
1/3 φλυτζάνι mirin
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι ενώ παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τηγανίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι η πέτσα να είναι τραγανή. Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με το σουσάμι. Σερβίρουμε αμέσως με ρύζι ατμού.