Αυτό το ψαρονέφρι είναι απίστευτα ζουμερό και νόστιμο, με γλάσο από μέλι και σκόρδο. Τα βότανα και μπαχαρικά δίνουν στο κρέας μια πλούσια γεύση.
Υλικά
- 2 κομμάτια ψαρονέφρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
- Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας Sriracha (ή οποιαδήποτε καυτή σάλτσα σας αρέσει)
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190ºC. Στρώστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και το αφήνετε στην άκρη. Στεγνώστε το ψαρονέφρι με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Τρίψτε αυτό το μείγμα μπαχαρικών σε όλο το κρέας.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. περίπου 3 έως 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το κρέας στο έτοιμο ταψί. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, τη Sriracha και το λάδι. Αλείψτε αυτό το μείγμα πάνω από το κρέας. Κρατήστε λίγο από το μείγμα για το σερβίρισμα. Ψήνετε για 15 λεπτά και τα βγάζετε από το φούρνο.
Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω από το ψαρονέφρι για να μην καεί η κορυφή, αλλά το εσωτερικό να συνεχίσει να ψήνεται. Ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και καλύψτε χαλαρά το κρέας με αλουμινόχαρτο. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόψτε το ψαρονέφρι και σερβίρετε γαρνίροντας με δεντρολίβανο, φέτες πορτοκαλιού και το κρατημένο γλάσο.