Και μετά το Πάσχα μερικά ελαφριά μπισκοτάκια μπανάνας είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσουν τα πρωινά που δεν δουλεύεις.
Υλικά
1¼ φλ ζάχαρη
2/3 φλ βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλ πουρέ μπανάνας
2 αυγά χτυπημένα
2¼ φλ αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη κανέλα. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας καλά ενώ τέλος προσθέτουμε τη μπανάνα. Περιχύνουμε ανακατεύοντας με τα υλικά του πρώτου μπολ και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.