Αυτή η υγιεινή, πικάντικη εκδοχή του ποπ κορν είναι εύκολη στην παρασκευή και ιδανικό υλικό για σνακ για όποιον αποφεύγει τα μπισκότα και τα πατατάκια.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας Ghee (είδος διαυγασμένου βουτύρου που προέρχεται από την Ινδία)
- 400 γρ ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, για γεύση
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C.
- Ρίχνουμε με κουτάλια το γκι σε ένα ταψί και το ζεσταίνουμε στο φούρνο για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
- Στεγνώστε τα στραγγισμένα, ξεπλυμένα ρεβίθια χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και πετάξτε τυχόν χαλαρές φλούδες.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το γκι στον πάτο του καβουρδισμένου δίσκου μέχρι να μυρίσουν και να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα ρεβίθια και ανακινήστε να αλείψουν ομοιόμορφα με το αρωματικό λάδι.
- Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, ανακινώντας τακτικά το ταψί για να μην κολλήσουν τα ρεβίθια στον πάτο. Τα ρεβίθια είναι έτοιμα όταν ροδίσουν και τραγανά.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;