Μμμμ… δεν έχουμε αρχίσει καλά καλά και ήδη μου τρέχουν τα σάλια! Λοιπόν, σήκωσε μανίκια, μπες στην κουζίνα και ετοιμάσου να μαγειρέψεις το πιο νόστιμο και θρεπτικό ρύζι που έχεις ποτέ γευτεί!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι λευκό μακρύκοκκο ρύζι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 ροδέλες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο καθαρισμένο και τριμμένο
  • 2 ασκαλώνια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια, αποψυγμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • Σουσάμι, για σερβίρισμα
  • Σαλότ, κομμένο σε φέτες, επιπλέον, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Μαγειρέψτε το ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό για 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε λάδι σε αντικολλητικό γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά . Στριφογυρίζουμε πάνω από τη βάση για να σχηματιστεί μια ομελέτα. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να δέσει. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Κόβουμε σε κοντές λωρίδες.

Βήμα 3

Προσθέστε το μπέικον στο γουόκ. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε καρότο. Τηγανίζουμε και ανακατεύουμε 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ασκαλώνια , τον αρακά και το ρύζι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε αυγό και σάλτσα σόγιας . Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και από πάνω προσθέτουμε επιπλέον ασκαλώνια . Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή Απόλαυση!