Τα αγαπημένα μας νούντλς με κοτόπουλο σε μια απλή και γρήγορη συνταγή. Το φυστικοβούτυρο και το γάλα καρύδας φτιάχνουν μια γρήγορη DIY σάλτσα satay. Συσκευάστε αυτό το χορταστικό πιάτο με νουντλς με πολλά φρέσκα λαχανικά και λωρίδες κοτόπουλου ή γαλοπούλας.
Συστατικά
- 400gr στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας, κομμένο σε λωρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
- 375gr νουντλς
- 2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 1 x 400 ml κονσέρβας γάλα καρύδας με μειωμένα λιπαρά
- 100gr μπιζέλια
- 150g ανάμεικτα κατεψυγμένα φασόλια
- 100g κατεψυγμένο γλυκό καλαμπόκι
- 1 λάιμ, μόνο χυμός
- 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 75g φύλλα baby σπανάκι
- 2 κουταλιές της σούπας κάσιους χοντροκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
Μέθοδος
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει, προσθέστε τα noodles και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε σε τρυπητό, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν και μετά τα στραγγίζουμε άλλη μια φορά και τα ρίχνουμε ξανά στο κρύο τηγάνι. Προσθέστε το μισό κραμβέλαιο και ανακατέψτε.
- Ζεσταίνουμε ένα γουόκ μέχρι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το υπόλοιπο κραμβέλαιο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, τη σάλτσα τσίλι και το γάλα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε να σιγοβράσει και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και το ποσέ για 4 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Προσθέστε τα μπιζέλια ζάχαρης και σιγοβράστε για άλλα 2 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν, στη συνέχεια προσθέστε τα κατεψυγμένα μπιζέλια, τα φασόλια και το γλυκό καλαμπόκι. Επιστρέψτε στη βράση, ανακατέψτε το χυμό λάιμ και ελέγξτε το καρύκευμα – ίσως θέλετε να προσθέσετε περισσότερο χυμό λάιμ ή τσίλι, ανάλογα με το πόσο ζεστό σας αρέσει.
- Ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα noodles και τα ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν. Προσθέτουμε τα τρίμματα καρότου και το σπανάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Η θερμότητα από το πιάτο θα μαραθεί το σπανάκι. Ανακατεύουμε μια-δυο φορές.
- Σερβίρουμε σε μπολ, γαρνίροντας με τα κάσιους και τον κόλιανδρο.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;