Αυτό το φρουτώδες κοκτέιλ με βάση το τζιν επινοήθηκε στο Raffles Hotel στη Σιγκαπούρη από έναν μπάρμαν που ονομάζεται Ngiam Tong Boon. Είναι πολύ απλό να το φτιάξετε στο σπίτι αν έχετε όλα τα υλικά.
Συστατικά
- 40ml τζιν
- 25 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ κεράσι
- 2 κουταλάκια του γλυκού γρεναδίνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ βοτάνων (όπως Bénédictine)
- 1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ πορτοκάλι
- 1 παύλα Angostura bitters
- 2 χούφτες πάγο
- σόδα
- φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τη σόδα και τις φέτες λεμονιού σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Βεβαιωθείτε ότι έχει γεμίσει με πάγο και στη συνέχεια ανακινήστε για να ενωθούν τα πάντα.
- Γεμίστε ένα ποτήρι Collins με φρέσκο πάγο και στραγγίστε το μείγμα μέσα σε αυτό χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα. Εάν δεν έχετε σουρωτήρι, οποιοδήποτε κόσκινο κουζίνας θα λειτουργήσει εξίσου καλά.
- Περιχύνουμε με τη σόδα για γεύση και ανακατεύουμε απαλά και στη συνέχεια γαρνίρουμε με μια φέτα λεμονιού εάν θέλουμε.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;