Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για να απολαύσετε σε καθημερινή βάση. Αν είστε λάτρης των ζυμαρικών με πολλές γεύσεις, αυτή η συνταγή με μανιτάρια και σπανάκι είναι ιδανική για εσάς!
Υλικά
- 400 γρ ζυμαρικά farfalle
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 300 γρ φρέσκο σπανάκι
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
- 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σβήστε με λίγο ζωμό λαχανικών. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 1-2 λεπτά περισσότερο. Βγάλτε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και αφήστε τα στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, ρίξτε τα στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι και τα μανιτάρια. Προσθέστε παρμεζάνα και ιταλικά καρυκεύματα και ανακατέψτε.