Τα Χριστούγεννα έφτασαν και είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου για να μαζευτούμε στο σπίτι με φίλους και να παίξουμε όλα τα επιτραπέζια που έχουμε τόσο καιρό κλεισμένα στα κουτιά τους. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να περάσουμε τις καλύτερες στιγμές με την παρέα μας με στόχο να γελάσουμε πολύ και να δημιουργήσουμε τις πιο όμορφες γιορτινές αναμνήσεις. Αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να ετοιμάσεις για να υποδεχτείς τους φίλους σου, η party συλλογή της Ariete μπορεί να σου λύσει τα χέρια.
It’s party time
Πάρτι χωρίς φαγητά και σνακ δεν γίνεται! Γι’ αυτό μπορείς να φτιάξεις τα αγαπημένα σε όλους ποπ κορν με την 2956 POP CORN MAKER, ένα σύστημα παρασκευής με θερμό αέρα χωρίς λιπαρά και καρυκεύματα, ιδανικό για ένα απόλυτα φυσικό σνακ. Ένας πανεύκολος τρόπος για να φτιάξετε ποπ κορν με το πάτημα ενός κουμπιού.
Οι φίλοι σου θα ξετρελαθούν με τις αφράτες βάφλες σου που μπορείς πολύ γρήγορα και εύκολα να κάνεις με την 1973 WAFFLE MAKER. Γλυκιές ή αλμυρές παραλλαγές που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου και θα είναι έτοιμες σε λίγα μόνο λεπτά. Η αγαπημένη δική μας συνταγή είναι η παρακάτω, για να πάρεις μια ιδέα.
Συνταγή για την πιο τραγανή και γλυκιά βάφλα
Συστατικά
- 450ml γάλα πλήρες
- 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
- 125ml φυτικό λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 225gr απλό αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- σιρόπι σφενδάμου, βατόμουρα ή άλλα μούρα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος
- Ρίχνουμε το γάλα σε μια μεγάλη μεζούρα, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το λάδι και τη βανίλια και χτυπάμε μαζί. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε την κανάτα με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στεγνά και χτυπήστε τα μαζί, φροντίζοντας να μην υπάρχουν σβώλοι.
- Βάζετε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ και χτυπάτε μέχρι να σφίξουν. Διπλώστε σιγά-σιγά τα ασπράδια στο κουρκούτι, μέχρι να επιτευχθεί μια παχιά, λεία και αέρινη συνοχή.
- Αφαιρέστε τη μαγειρεμένη βάφλα από το σίδερο για βάφλες. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη. Ρίξτε γενναιόδωρα το σιρόπι σφενδάμου πάνω από τη βάφλα σας και ρίξτε μαζί μερικά μούρα αν θέλετε.
Πριν όμως το γλυκό, δεν μπορεί να λείπει μια αλμυρή και αφράτη κρέπα με σολομό. Είναι ο πιο νόστιμος και εύκολος τρόπος να ευχαριστήσεις τους φίλους σου, με την καλύτερη συσκευή για κρέπες, 202 CREPES MAKER. Παρακάτω θα βρεις μια πολύ νόστιμη συνταγή για αλμυρή κρέπα που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Συστατικά
Για τις κρέπες
- 60 gr απλό αλεύρι
- 1 μεγάλο αυγό
- 150 ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
Για τη γέμιση
- 100gr γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
- 1 μικρό λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας χυμό και 4 φέτες μόνο
- 100 gr καπνιστό σολομό σε χοντρές φέτες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Για να φτιάξετε τις κρέπες, ανακατέψτε το αλεύρι και τα αυγά σε ένα μπολ. Χτυπάμε το μισό γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Ρίξτε το μείγμα σε μια κανάτα και αφήστε το στην άκρη.
- Για να φτιάξετε τη γέμιση, ανακατεύετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού με μια πρέζα αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι. Προσαρμόστε το καρύκευμα στη γεύση, προσθέτοντας λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού αν χρειάζεται. Αφήνω στην άκρη.
- Για να σερβίρετε, αλείφετε κάθε κρέπα με το μείγμα άνηθου, από πάνω ρίχνετε καπνιστό σολομό και λίγο επιπλέον άνηθο. Διπλώστε ή τυλίξτε τις τηγανίτες και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Τέλος, κάνε την διαφορά με το εντυπωσιακό σιντριβάνι σοκολάτας που όλοι λατρεύουν για να βουτάτε τα μπισκότα ή τα φρούτα, όσο θα παίζετε ατελείωτη ώρα το επιτραπέζιο δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ειδικά με το 2962 Chocolate Fountain ετοιμαστείτε να εθιστείτε στον απόλυτο πειρασμό. Έχει χωρητικότητα έως και 500gr λιωμένης σοκολάτας, διαθέτει επιλογή προθέρμανσης και είναι εύκολο στη χρήση.
Εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου και χάρισέ τους την πιο ευχάριστη εμπειρία με τις φετινές γιορτές να γίνονται η πιο όμορφη στιγμή του χρόνου. Το πιο σημαντικό είναι που γύρω από όλες αυτές τις λιχουδιές υπάρχουν πλατιά χαμόγελα και αγαπημένα πρόσωπα. Αυτός είναι και ο στόχος των φετινών γιορτών και της Ariete!
Μάθετε περισσότερα για τη σειρά Party Time της Ariete
FB Profile: @arietegreece
IG Account: @arietegreece
https://www.damkalidis.gr/ariete
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;