Τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς και λεπτοί;
Πώς η καθημερινή διατροφή επηρεάζει την ψυχολογία μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε;
Πότε γίνεται προβληματική η σχέση με το φαγητό;
Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται οι διαταραχές στην πρόσληψη της τροφής (ανορεξία, βουλιμία κ.ά.);
Σε αυτό το σεμινάριο θα δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με τη διατροφή μας.
Πιο συγκεκριμένα, θα αναφερθούμε στα σημαντικότερα κομμάτια της ανθρώπινης φυσιολογίας της πείνας, όπως η λειτουργία των αισθητήρων πείνας, των ορμονών, νευροδιαβιβαστών και θρεπτικών συστατικών που επηρεάζουν την πείνα, την όρεξη και τον κορεσμό. Επιπλέον, θα γίνει επεξήγηση των φυσιολογικών μηχανισμών που επηρεάζονται, όταν ένα άτομο πάσχει από διαταραχές πρόσληψης τροφής.
Θα κατανοήσουμε το πώς η καθημερινή διατροφή επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεται και συμπεριφέρεται ένα άτομο σε σχέση με τους μηχανισμούς πείνας και κορεσμού. Θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις βασικές αρχές διαμόρφωσης ενός διατροφικού πλάνου κατάλληλου για τη λειτουργική επαναφορά των μηχανισμών πείνας και κορεσμού, καθώς και συμβουλές για τρόφιμα και συνδυασμούς που είναι απαραίτητο να εφαρμόσει το άτομο στην καθημερινή του διατροφή, προκειμένου να επανέλθει σε φυσιολογικό σωματικό βάρος, καθώς και για συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να λάβει ώστε να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.
Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή το νέο του βιβλίο του Ευάγγελου Ζουμπανέα THIN…POSITIVE που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Που: Στο The APIVITA Experience Store (Σόλωνος 6 και Κανάρη, Κολωνάκι)
Πότε: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, στις 12 το μεσημέρι
Εισηγητές: Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος-διατροφολόγος, συγγραφέας,
Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας «Διατροφή» (www.diatrofi.gr),
Διευθύνων Σύμβουλος Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών ( www.keadd.gr), Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Επ. Σχινά, κλινική ψυχολόγος, συνεργάτης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ