Μπορεί να έχετε συνδυάσει τους ξηρούς καρπούς με ένα ποτήρι ουίσκι αλλά η διατροφική αξία τους είναι ιδιαίτερα σημαντική και δεν είναι λίγα τα πλάνα διατροφής που περιλαμβάνουν καρύδια ή αμύγδαλα ως σνακ.
Ας δούμε λοιπόν τα είδη των ξηρών καρπών και τα οφέλη τους:
Αμύγδαλα: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και σίδηρο και κάνουν καλό στα οστά και την καρδιά.
Κάσιους: Παρέχουν μαγνήσιο για υγιή αγγεία, οστά και μυϊκό ιστό.
Φιστίκια: Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και νιασίνη ή αλλιώς βιταμίνη Β3 που δίνουν ενέργεια, διατηρούν τα κύτταρα υγιή, ενώ η νιασίνη συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού και νευρικού μας συστήματος.
Φιστίκια Αιγίνης: Περιέχουν λουτεΐνη (είναι ένα καροτενοειδές) με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που προστατεύει τα μάτια από διάφορες παθήσεις.
Καρύδια: Αποτελούν φυτική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων που συμβάλλουν στη γενική υγεία του οργανισμού και ιδιαίτερα στη νοητική ευεξία.
Ωστόσο επειδή οι ξηροί καρποί έχουν αρκετές θερμίδες, καλό είναι να τους καταναλώνετε με μέτρο (μια χούφτα, 3-4 φορές την εβδομάδα).
Το παρόν άρθρο είναι ενημερωτικού κι όχι επιστημονικού χαρακτήρα
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!