Όταν το ερευνητικό ινστιτούτο Coe-Rexecode που εδρεύει στο Παρίσι εξέτασε τις πραγματικές συνθήκες εργασίες σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αποφάνθηκε πως οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες μετά τους Ρουμάνους, ήσουν βέβαιος πως οι Γάλλοι ερευνητές είχαν εσένα στο μυαλό τους.
Η αλήθεια είναι πως σου το λένε συχνά οι φίλοι, οι συγγενείς, ο σκύλος που ξεριζώνει την ουρά του όποτε κατορθώνει να σε δει: “Είσαι εργασιομανής” και ο μόνος άνθρωπος που σου τραγουδά “Μείνε όπως είσαι μην αλλάξεις τίποτα…Το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου, για’μένα είσαι εσύ” (Λευτέρης Πανταζής, btw) είναι ο εργοδότης σου.
Αν τους θεωρείς όλους υπερβολικούς, δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στα ακόλουθα σημάδια που φανερώνουν πως μάλλον εργάζεσαι πάρα πολλές ώρες και σκληρά για να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς εννοούν:
- Απαντάς νοητά στα e-mails σου στο ντους
- Μπορείς να χάσεις τον ύπνο σου στην ιδέα πως το e-mail που τελικά απάντησες είχε ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος (ναι, στο 100ο e-mail τα μάτια σου κάνουν αστεράκια)
- Τι εννοείς πως υπάρχει κουμπί που κλείνει το κινητό; Και εννοείται πως δεν αποσυνδέεσαι ποτέ. Να χάσεις κάποιο e-mail όταν τρως;
- Βέβαια, δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που έφαγες μαγειρευτό φαγητό…
- Ο νέος σου κολλητός είναι ο μπαρίστας στο café κάτω από το γραφείο που προλαβαίνει κάθε σου επιθυμία. Πως αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός πως μόλις μπαίνεις μέσα στο χώρο είναι ήδη έτοιμος ο καφές σου και δεν σε ρωτάει αν θέλεις ζάχαρη ή γάλα τις υπόλοιπες 5 φορές που θα παραγγείλεις καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας;
- Όλοι σε επαινούν για την ψυχραιμία με την οποία διαχειρίζεσαι τις εργασιακές κρίσεις αλλά μπορείς να ξεσπάσεις σε κλάματα αν δεν βρεις την αγαπημένη σου μπλούζα στο σπίτι.
- Η ιδέα που έχεις για την κοινωνικότητα είναι ένα “Like” στο Facebook…
- …το οποίο μετανιώνεις γιατί κανονικά δεν θα έπρεπε να μπεις στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο εν ώρα εργασίας ακόμα κι αν ήταν μόνο για 3 λεπτά.
Ναι, σου πήρε 1,5 λεπτά να διαβάσεις αυτό το άρθρο αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος για αυτομαστίγωμα. Παρ’το αλλιώς…
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!