Το στομάχι σου σού δίνει σήματα πως έχει γεμίσει αλλά το χέρι που κρατάει το πιρούνι δεν υπακούει. Ναι, το ξέρω είναι ανάγκη το παστίτσιο της μαμάς να είναι τόσο τέλειο; Μερικά λεπτά αργότερα το στομάχι διαμαρτύρεται για τη δυσπεψία και μερικές αργότερα η ζυγαριά φανερώνει πόσο ακριβό ήταν το τίμημα της λαιμαργίας. Για να σταματήσεις να τρως όταν έχεις χορτάσει – και όχι φουσκώσει – καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στα ακόλουθα tips: Ακουμπάς το πιρούνι στο πιάτο ανάμεσα στις μπουκιές. Κόλπο παλιό και αλάνθαστο. Με αυτό τον τρόπο τρως πιο αργά και άρα το στομάχι προλαβαίνει να στείλει το σήμα στον εγκέφαλο ότι έχει χορτάσει πριν να είναι πολύ αργά… Τρως μεγαλύτερη μερίδα επειδή είναι μεγάλο το πιάτο. Συχνά επιδιώκουμε να χορταίνουμε πρώτα με τα μάτια και μετά με το στομάχι. Έτσι, αν η μερίδα δεν γεμίζει το μεγάλο πιάτο αισθανόμαστε αυτομάτως μεγαλύτερη πείνα. Η λύση είναι να τρως σε μικρότερο πιάτο. Σύντομα θα συνειδητοποιήσεις πως μπορείς να χορτάσεις και με μικρότερη ποσότητα φαγητού. Δεν παραδίνεσαι στην απόλαυση του φαγητού. Πολλοί από εμάς καταλήγουμε να τρώμε “μέτρια” φαγητά ακριβώς επειδή μας καταλαμβάνει η πείνα. Τι θα γινόταν αν αντιμετωπίζαμε το φαγητό ως απόλαυση; Αν τρώγαμε με όλες μας τις αισθήσεις; Σταμάτα για μερικά δευτερόλεπτα και κοίτα το πιάτο σου. Πως σου φαίνεται; Τι χρώματα περιλαμβάνει; Διάλεξε τρία επίθετα για να περιγράψεις το φαγητό σου. Όταν μασάς επικεντρώσου στην υφή του φαγητού, φαντάσου το ταξίδι της μπουκιάς από τον οισοφάγο στο στομάχι. Η συγκέντρωση στη διαδικασία της βρώσης, δίνει περιθώριο στον οργανισμό να ολοκληρώσει ομαλά τη διαδικασία της πέψης.
Κλείσε την τηλεόραση. Έρευνες έχουν αποδείξει πως έχουμε την τάση να καταναλώνουμε 14% περισσότερη τροφή όταν είναι ανοιχτή η τηλεόραση. Πως να συγκεντρωθείς στην απόλαυση του φαγητού όταν τα μάτια και το μυαλό επικεντρώνονται στη μικρή οθόνη;
Πιες νερό 30 λεπτά πριν το γεύμα. Ναι, δεν είναι μύθος. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την πείνα με τη δίψα. Μια ψυχολογική προσέγγιση που πιθανώς να έχει αποτέλεσμα είναι να κάνεις μια γροθιά το χέρι που δεν χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια του γεύματος. Σύμφωνα με κάποιους ψυχολόγους η γροθιά έχει συνδεθεί με το συναίσθημα της άρνησης γιατί συχνά σφίγγουμε το χέρι μας όταν λέμε “όχι”. Έτσι, αν συνδυάσουμε την κίνηση που παραπέμπει σε “όχι” με τη διαδικασία του γεύματος, πιθανώς να καταλήξουμε να τρώμε τη σωστή ποσότητα φαγητού.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!