Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε βρει μερικά αποτελεσματικά τρικ για να τρως λιγότερο χωρίς να πεινάς. Ευτυχώς, υπάρχουν κι άλλα «κόλπα» και ήρθε η στιγμή να στα παρουσιάσουμε:
Δημιούργησε ατμόσφαιρα πριν φας
Χαμήλωσε ελαφρώς τα φώτα (εκτός αν τρως ψάρι), βάλε χαλαρωτική μουσική, κλείσε την τηλεόραση, άφησε το smartphone/tablet σε ένα άλλο δωμάτιο και γενικά «πάρε το χρόνο σου». Όσο πιο χαλαρός αισθάνεσαι τόσο πιο αργά θα μασάς, επομένως τόσο πιο γρήγορα θα επέλθει ο κορεσμός και έτσι θα καταναλώσεις μικρότερη ποσότητα.
Επέλεξε σνακ που χρειάζεται να καταβάλλεις προσπάθεια μέχρι να τα καταναλώσεις
Το μήλο και το πορτοκάλι δεν καθαρίζονται το ίδιο εύκολα με τη μπανάνα. Τα φιστικιά Αιγίνης έχουν κέλυφις που πρέπει να αφαιρεθεί πριν τα φάμε. Συνήθως οι τροφές που απαιτούν διαδικασία καθαρίσματος καταναλώνονται σε μικρότερες ποσότητες.
Μην τρως την τροφή κατευθείαν από το σακουλάκι ή το κουτί
Το ξέρεις ήδη πως απλώς θα καταλήξεις να φας όλα τα πατατάκια από το σακουλάκι ή όλα τα μπισκότα από το κουτί. Αν δεν έχεις εικόνα της ποσότητας που καταναλώνεις απλώς θα καταλήξεις να τρως κατά 50% περισσότερη τροφή σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Cornell.
Επέλεξε προσεκτικά τα φαγητά που θα διαλέξεις από ένα μπουφέ
Και πάλι έρευνα του πανεπιστημίου Cornell φανέρωσε πως όταν υπάρχει μπουφές με φαγητά, το 75% των ατόμων επιλέγει το πρώτο έδεσμα που θα αντικρίσει και γενικά τα 2/3 του πιάτου γεμίζει με τα τρία πρώτα διαθέσιμα φαγητά. Συνεπώς, οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν τους επισκέπτες ξενοδοχείων και συνεδρίων: Περιηγηθείτε σε όλο το μπουφέ πριν επιλέξετε ποια φαγητά θα καταναλώσετε.
Έχε κοντά σου τη μεζούρα και ξεκίνα να εφαρμόζεις τα παραπάνω τρικ.
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!