Πόσες φορές δεν έχεις αναρωτηθεί τι θα έκανες αν κέρδιζες το Τζόκερ; Αυτά τα 3, 5, 10, 30…λεπτά ονειροπόλησης σου προκαλούν μια ευφορία.
Άραγε, η άμεση χαρά να βασίζεται στο πόσο εύκολα μπορείς να βρεις ένα ροζ συννεφάκι και πόση ώρα μπορείς να μείνεις εκεί πάνω; Κι όμως η χαρά έχει μια πολύ πιο πρακτική πλευρά.
Το να νιώσεις χαρούμενος απαιτεί προσπάθεια από μέρος σου αλλά όπως συμβαίνει και με το Τζόκερ θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσεις το δελτίο 😉
Αν ακόμα δυσκολεύεσαι να με πιστέψεις, ρίξε μια ματιά στην πρακτική λίστα της χαράς:
- Περιόρισε το τσεκάρισμα στα social media. Δεν είναι ντροπή, να το παραδεχτείς γιατί έχει συμβεί σε όλους: έχεις δει κάτι στο λογαριασμό ενός διαδικτυακού σου φίλου που σε βάζει σε φάση σύγκρισης και σκέφτεσαι πως αυτός έχει κάτι που εσύ δεν έχεις. Επειδή η σύγκριση δεν έχει νόημα. Το αυτομαστίγωμα δεν έχει νόημα και όσο σερφάρεις στα social media, χάνεις στιγμές από τη ζωή σου: Αποσυνδέσου όσο πιο συχνά μπορείς.
- Εγκατέλειψε τις κακές συνήθειες στη διαχείριση των χρημάτων. Δεν πρόκειται για την αρετή με την οποία γεννήθηκαν κάποιοι άνθρωποι, αλλά για μια τακτική που μπορούμε όλοι να αναπτύξουμε. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως συχνά η αιτία της στεναχώριας σου είναι η άδεια τσέπη. Γι’αυτό φρόντισε να πληρώνεις τους λογαριασμούς στην αρχή του μήνα, μόλις έχεις λάβει τη μισθό δηλαδή, και πάψε να αγοράζεις αυθόρμητα ό,τι σου δίνει πρόσκαιρη χαρά αλλά σε κάνει να μελαγχολείς στο τέλος του μήνα (και να μην έχεις χρήματα να βγεις για μερικές μπύρες με τους φίλους σου και να ξεσκάσεις).
- Μην περιμένεις για την τέλεια στιγμή, πάρε τη στιγμή και καν’την τέλεια. Ένα απόφθεγμα που έχει πρακτική πλευρά. Η συνήθης δικαιολογία του αναβλητικού είναι “δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή”. Το θέμα είναι πως σχεδόν ποτέ δεν είναι. Οπότε, όταν σκέφτεσαι πως θέλεις ή πρέπει να κάνεις κάτι, απλώς καν’το.
- Να επισκέπτεσαι το παρελθόν αλλά να μη μένεις εκεί. Α, ένα άλλο αγαπημένο ροζ σύννεφο: το παρελθόν, που το ωραιοποιούμε κιόλας, όταν το ξαναζούμε στο μυαλό μας. Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά: δεν μπορείς να ευχαριστηθείς το σήμερα, αν έχεις κολλήσει στο χθες. Και θα μου πεις: “αφού το σήμερα δεν μου δίνει χαρά”, και θα σου απαντήσω: “δεν μπορείς να το ξέρεις αν δεν γυρίσεις σελίδα” και τελευταία φορά που ρώτησα κάτι φίλους μου φυσικούς η χρονομηχανή δεν έχει εφευρεθεί ακόμα.
- Οργάνωσε τη ζωή σου. Ξεκίνησε από το γραφείο, από τη ντουλάπα, από το πόσο συχνά επισκέπτεσαι το γυμναστήριο. Η “ρεμπελιά” έχει τη γοητεία της ακριβώς γιατί σπάει την κανονικότητα. Όταν όμως αποτελεί μόνιμο τρόπο λειτουργίας δυσχεραίνει την καθημερινότητα και αυξάνει το στρες. Κάνε ένα πείραμα: όταν αισθάνεσαι πίεση ή στεναχώρια, ξεκίνα να τακτοποιείς ή να καθαρίζεις το σπίτι. Η διαδικασία θα απασχολήσει το μυαλό σου και στο τέλος θα νιώσεις καλύτερα επειδή έκανες κάτι παραγωγικό.
- Δεν χρειάζεται να έχεις το καλύτερο προϊόν της αγοράς. Οι εταιρείες τεχνολογίας και οι σχεδιαστές μόδας κάθε εξάμηνο θα βγάζουν έναν καινούργιο σούπερ προϊόν τους. Το θέμα είναι, το χρειάζεσαι; Τι ανάγκες σου καλύπτει το καινούργιο smartphone που δεν μπορούσε η προηγούμενη έκδοση; Ή τι έχει η καινούργια τσάντα που δεν έχει η τσάντα που σε έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε τόσες περιστάσεις. Η απελευθέρωση από τα brands, είναι πραγματική απελευθέρωση (ένα από τα πολυτιμότερα μαθήματα που πήρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης).
- Άφησε τις τοξικές σχέσεις για τους τοξικούς ανθρώπους. “Έκαστος στο είδος του…” που λέει και η διαφήμιση. Έχεις ταίρι που σου δίνει μια στιγμή ευτυχίας και 10 δυστυχίας; Delete. Έχεις φίλους που θάβουν ο ένας τον άλλον σε εσένα, αλλά όταν βρίσκεστε όλοι μαζί, είστε αγαπημένοι; Delete.
- Μη βασίζεις την ευτυχία σου στη διάθεση των άλλων. Και θέλεις να ανέβεις στο λόφο της Ακρόπολης γιατί έχεις να τον επισκεφτείς από τότε που σας πήγαν εκδρομή με το σχολείο. Και η παρέα σου απαντά “που να σκαρφαλώνουμε τώρα…”. Και θέλεις να πας σινεμά να δεις μια ταινία που ήδη έχουν δει οι φίλοι σου ή δεν ψήνονται καθόλου. Θα μπορούσα να αραδιάσω ένα σορό παραδείγματα με πράγματα που ήθελες να κάνεις και δεν έβρισκες παρέα. Το θέμα είναι πως μπορείς να κάνεις πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο, μόνος σου. Αν βρεις παρέα, τόσο το καλύτερο, αν όχι, no problem!
- Η ευτυχία κρύβεται στα πιο απλά πράγματα! Εντάξει, αυτό το απόφθεγμα κι αν το έχεις ακούσει συχνά! Μάντεψε! Είναι ρεαλιστικό και τελείως στο χέρι σου!
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!