Τα τελευταία χρόνια βομβαρδιζόμαστε από νέα για τις υπερτροφές (super foods). Μπορεί κάποιες να μας ήταν πραγματικά άγνωστες όπως τα goji berries, κάποιες άλλες ωστόσο αποτελούσαν μέρος της διατροφής μας εδώ και χρόνια, όπως το σουσάμι. Στο ξακουστό Harvard λοιπόν αποφάσισαν να αναλύσουν περισσότερο τα superfoods κι ανακάλυψαν πως το σουσάμι και ο λιναρόσπορος προλαμβάνουν την αύξηση βάρους.
Ο λιναρόσπορος και το σουσάμι είναι πλούσια σε λιγνάνες. Οι λιγνάνες είναι χημικές ενώσεις μικρού μοριακού βάρους που συνδέονται με την οξείδωση των λιπών αλλά και της κακής χοληστερόλης. Κι αν όλα αυτά φαίνονται πολύ επιστημονικά (και είναι), κρατήστε απλώς πως οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες που κατανάλωναν συχνά τροφές με λιγνάνες είχαν την τάση να παίρνουν λιγότερο βάρος σε σχέση με εκείνες που τις κατανάλωναν σε μικρότερες ποσότητες.
Με λίγα λόγια εκτός από τη δικαιολογία που βρήκαμε για να καταναλώνουμε το αγαπημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης, μπορούμε να εντάξουμε στη διατροφή μας και το μπρόκολο, τους ηλιόσπορους, το kale (λαχανίδα) και τα φιστίκια κάσιους.
Η έρευνα μπορεί να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο αλλά εμείς έχουμε ήδη βρει την τέλεια συνταγή με ψητή πατάτα, σολομό, λιναρόσπορο και kale 😉
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!