Δεν χρειάζεται να έχεις φυσιολογικό ή μη βάρος γιατί σίγουρα σου έχει συμβεί να δοκιμάζεις κάποιο παντελόνι ή φούστα στο μέγεθος που φοράς και να μην σου κάνει. Επισκέπτεσαι απογοητευμένη το επόμενο κατάστημα (έχεις ήδη αρχίσει το εσωτερικό μαστίγωμα στον εαυτό σου για τη σοκολάτα που έφαγε χθες), και ως δια μαγείας το ρούχο στο ίδιο μέγεθος σου πέφτει γάντι!
Όχι, τα 10 βήματα που έκανες δεν σου εξασφάλισαν απώλεια κιλών απλώς έχεις πέσει “θύμα” της βιομηχανίας της μόδας όπου κάθε brand υπολογίζει με διαφορετικά κριτήρια ποιος σωματότυπος είναι κατάλληλος για το νούμερο 38, ας πούμε (ευρωπαϊκό μέγεθος).
Έτσι, πέρα από το γνωστό υπολογισμό μεγεθών με την οριζόντια μέτρηση κορμού και την περιφέρεια μέσης (ευρωπαϊκό, αγγλικό μέγεθος) και την κάθετη μέτρηση κορμού (η γνωστή ιταλική “τάλια”), τη φόρμα του ρούχου και την ελαστικότητα του υφάσματος κατασκευής, αναγκαζόμαστε να λάβουμε υπόψη μας και το πως αντιλαμβάνεται κάθε μάρκα τα μεγέθη.
Κάτι τέτοιο απέδειξε και η Marie Southard Ospina, δημοσιογράφος μόδας, η οποία αποφάσισε να δοκιμάσει 10 διαφορετικά τζιν μεγέθους 16, η ίδια δήλωσε στο άρθρο της πως η ντουλάπα της περιλαμβάνει παντελόνια από νούμερο 14 έως 20 καθώς επιλέγει ρούχα από διάφορα brands, και κατέγραψε τις εντυπώσεις και λεπτομέρειες για τη φόρμα και τη σύνθεση κάθε denim που δοκίμασε, σε μια φωτογραφική παρουσίαση:
Ηθικό δίδαγμα: Απενοχοποιήσου από την τυραννία των μεγεθών και απλώς επέλεξε το νούμερο που ταιριάζει περισσότερο στη σιλουέτα σου, ακόμα κι αν είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο (ή μικρότερο) από αυτό που έχεις συνηθίσει να φοράς!
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!