Σε προηγούμενο άρθρο μας στο That’s life σας είχαμε δώσει ιδέες για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου χώρο έκφρασης για τον μικρό καλλιτέχνη της οικογένειας, με τη βοήθεια του ειδικού χρώματος για πίνακα κιμωλίας.
Κι αν αναρωτιέστε τι θα κάνετε το χρώμα που περίσσεψε, δείτε κάποιες προτάσεις – λύσεις:
Βάζα, βαζάκια, τενεκεδάκια που είτε δεν μπορείτε να δείτε τι περιέχουν, είτε το περιεχόμενό τους αλλάζει μόλις αδειάσουν. Βάψτε τα ολόκληρα, μόνο τα καπάκια ή δημιουργείστε ταμπελίτσες με χρώμα για πίνακα.
Ομοιόμορφα κουτιά και συρταράκια με τα παιχνίδια των παιδιών, τα μικροπράγματα του γραφείου, τα… διάφορα της αποθήκης.
Ποτήρια στο πάρτι που διαρκώς μπερδεύονται τέλος! Πλαστικά ή γυάλινα, με τη βοήθεια μια χαρτοταινίας. Oριοθετήστε την περιοχή που θέλετε να βάψετε, ένα πινελάκι, και έτοιμα. Αρκούν μερικές κιμωλίες κι αφήστε τους καλεσμένους σας να… υπογράψουν ο καθένας το δικό του.
Για το τραπέζι γράψτε με κιμωλία τον αριθμό του τραπεζιού, φτιάξτε ταμπελίτσες για να βρει εύκολα ο κάθε καλεσμένος τη θέση του ή γράψτε το λόγο της γιορτής π.χ. “ευτυχισμένο το 2013”, “Γ+Α 20 χρόνια μαζί” ή “σήμερα γίνομαι 40”.
Κηπουρική. Ρίχνεις σπόρους σε γλαστράκια, ποτίζεις και… τι είναι αυτό που φύτρωσε πρώτο; Ο μαϊντανός ή το σέλινο; Ταμπελάκια ή όλη η γλάστρα βαμμένη με χρώμα για πίνακα από την στιγμή της σποράς και λύθηκε το πρόβλημα.
Και τα συρτάρια σε τάξη. Ωραίες οι διάφανες θήκες, έκανες και μια ώρα για να τακτοποιήσεις κάθε πράμα στη θέση του, αλλά αν για κάποιο λόγο (όπως ένα ταξίδι) τις αδειάσεις, άντε να φας άλλη μια ώρα για να τα ξαναβάλεις σε σειρά. Όχι αν έχεις προετοιμαστεί.
Κι ένα τελευταίο tip: Κάθε εξώπορτα μπορεί να γίνει πίνακας με το κατάλληλο χρώμα κιμωλίας. Χρησιμοποιήστε την όταν φοβάστε ότι θα ξεχάσετε κάτι φεύγοντας από το σπίτι.