Ένας YouTuber κατανάλωσε 720 αυγά σε έναν μήνα για να δει τι επίδραση θα είχε αυτό στο σώμα του, ώστε να μην χρειαστεί να το κάνεις εσύ.
Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι σε καλό δρόμο για να φτάσεις τους στόχους πρωτεΐνης σου με ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα κάθε πρωί και λίγο κοτόπουλο με ρύζι αργότερα, αλλά τίποτα δεν φτάνει το επίπεδο των “gains” του YouTuber Dr. Nick Norwitz, ο οποίος έτρωγε «ακριβώς» 24 αυγά την ημέρα για ολόκληρο τον μήνα.
Το Πείραμα
Ο Norwitz αποκάλυψε στο κανάλι του στο YouTube τι συνέβη όταν αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα όπου κατανάλωνε δύο κουτιά αυγά την ημέρα για 30 ημέρες.
Ο δημιουργός περιεχομένου εξηγεί ότι η κατανάλωση 720 αυγών σε έναν μήνα ισοδυναμεί με 133.200 mg χοληστερόλης, ωστόσο, υπέθεσε ότι τρώγοντας τόσα αυγά δεν θα αυξανόταν η χοληστερίνη του και συγκεκριμένα η LDL χοληστερίνη.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών εξηγούν πως η LDL χοληστερίνη συχνά αποκαλείται «κακή» χοληστερίνη.
«Αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της χοληστερίνης του σώματός σου. Υψηλά επίπεδα LDL χοληστερίνης αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό επεισόδιο», προσθέτει.
Τα Αποτελέσματα
Παρά τις μεγάλες ποσότητες χοληστερίνης, τα αποτελέσματα στο σώμα του Norwitz ήταν εντυπωσιακά.
Παρά το γεγονός ότι έφαγε σχεδόν τόσα αυγά μέσα σε 30 μέρες, η χοληστερίνη του δεν αυξήθηκε.
«Παρόλο που η διαιτητική μου πρόσληψη χοληστερίνης αυξήθηκε περισσότερο από είκοσι φορές, η LDL χοληστερίνη μου έπεσε κατά δύο τοις εκατό στις πρώτες δύο εβδομάδες», εξηγεί.
Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς η LDL χοληστερίνη του έπεσε κατά επιπλέον 18% τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Γιατί;
Ο Norwitz αναλύει πως όταν τρώμε χοληστερινούχα, αυτή «δεσμεύεται σε υποδοχείς στα κύτταρα του εντέρου και αυτό ενεργοποιεί την απελευθέρωση μιας ορμόνης που ονομάζεται χισίνη, η οποία στη συνέχεια δεσμεύεται στον υποδοχέα της στο ήπαρ, μειώνοντας την παραγωγή χοληστερίνης από το ήπαρ, διατηρώντας την ισορροπία».
Με απλά λόγια, όταν ο YouTuber Norwitz πρόσθεσε περισσότερους υδατάνθρακες στη διατροφή του τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αυτό βοήθησε στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερίνης του, ενώ και τα φρούτα έπαιξαν ρόλο.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;