Το MiTo21 το γνωρίσαμε πέρυσι, όταν λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και μας κατέκτησε με τη νοστιμιά του. Το όνομα του κάνει λογοπαίγνιο με τη λέξη μύθο στα ιταλικά (mito) αλλά ταυτόχρονα συνδέεται και με τις δύο πόλεις, Μιλάνο και Τορίνο πόλεις ορόσημο για τον Έλληνα δημιουργό του, Μιχάλη Τυράκη που ζει στο Μιλάνο εδώ και τριάντα χρόνια και μοιράζει την καθημερινότητα του μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας έχοντας σαν βάση του την πρώτη.
Το MiTo’21 τηρεί στο έπακρο τις προδιαγραφές του μιλανέζικου panettone. Φτιαγμένο χωρίς τεχνητά αρώματα, χρωστικές, συντηρητικά, φυτικά έλαια και γαλακτωματοποιητές. Το ενεργό προζύμι τού χαρίζει απαλή κι ανάλαφρη υφή. Το έντονο κίτρινο χρώμα στο κυψελωτό εσωτερικό του οφείλεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε κρόκο αυγού. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι αποτέλεσμα συστηματικής αναζήτησης. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα ξεχωριστό panettone που στα βραβεία Great Taste Awards απέσπασε 2 αστέρια. Αξίζει να σημειωθεί πως τα Great Taste Awards, λόγω της αυστηρής διαδικασίας εξέτασης, θεωρούνται από πολλούς η πιο αξιοκρατική ανά τον κόσμο διάκριση. To Milano Alto, MiTo’21 (panettone του ενός κιλού) , λοιπόν, εξετάστηκε από τρεις διαφορετικές επιτροπές, οι οποίες το αξιολόγησαν αποκλειστικά για την γεύση χωρίς γνωρίζουν την προέλευση του προϊόντος, κέρδισε την ανώτερη διάκριση στην κατηγορία κλασικό Panettone, από την πρώτη χρονιά της συμμετοχής του.
Αυτά τα Χριστούγεννα ο Μιχάλης Τυράκης εμπλουτίζει τη σειρά του MiTo21 με δύο ακόμα panettoni: το Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan και το Panettone al Cioccolato. Το αλμυρό φτιάχνεται από τη ζύμη του πρώτου ζυμώματος του κλασικού panettone στην οποία προσθέτει κατά το δεύτερο ζύμωμα το ΠΟΠ 24μηνης ωρίμανσης Parmigiano σε υψηλή ποσόστωση καθώς και το πιπέρι Sichuan το οποίο χαρίζει μια φρουτώδη γεύση από εσπεριδοειδή που καθαρίζει τον ουρανίσκο. Αυτό το panettone είναι ιδανικό σε συνδυασμό με αλλαντικά, καπνιστό σολομό, αλλά ακόμη και φουά γκρά. Μπορεί επίσης να συνοδευτεί από λευκά αφρώδη αλλά και κόκκινα κρασιά.
Το Panettone al Cioccolato ξεκινάει κι αυτό με την ίδια βάση, δηλαδή το προζυμένιο ζυμάρι από το πρώτο ζύμωμα του κλασικού panettone, όμως διαφοροποιείται στη συνέχεια με την εισαγωγή των σοκολατένιων κύβων και τα υπόλοιπα υλικά της ξεχωριστής συνταγής. Η ιδιαίτερη σοκολάτα υγείας με την έντονη και μακριά επίγευση της, η βανίλια Μαδαγασκάρης και το πλούσιο άρωμα του προζυμιού, συνθέτουν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα, που σίγουρα θα σας γοητεύσει. Ιδανικό να το απολαύσετε με τον απογευματινό τσάι ή καφέ σας ή συνοδεία ενός γλυκού αφρώδους οίνου.
Χριστούγεννα χωρίς panettone δεν νοούνται. Μπορεί να είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό, έχει ενταχθεί όμως πλέον και στη δική μας νοοτροπία και αποτελεί ένα από τα εορταστικά γλυκά. Άλλωστε ποιος μπορεί να αντισταθεί στον αφράτο χαρακτήρα του, το γοητευτικό άρωμα και την σαγηνευτική γεύση του. Αυτό το νόστιμο λοιπόν, γλυκό δεν είναι εύκολο να παρασκευαστεί. Χρειάζεται αρκετή υπομονή, σωστή τεχνική, καλές πρώτες ύλες και φυσικά μπόλικη αγάπη. Όλα αυτά για τον Κρητικό Μιχάλη Τυράκη, τον δημιουργό του panettone MiTo 21, είναι κάτι παραπάνω από βασικές αρχές.
Σημεία διανομής:
Αττική
Κάβες ΟαΚ (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Βουλιαγμένη)
Έργον (Μητροπόλεως)
Πεντελικό ( Πεντέλη & Λεωφ Πεντέλης)
Γαργαρέτα (Κουκάκι )
Benito (Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο) Tiny Athens Κολωνάκι
Νίκος Κολέτσας (Χαλάνδρι)
Θεσσαλονίκη
Έργον Αγορά
Exereton
Ρέθυμνο
Σκαρτσιλάκης Patisserie
Ηράκλειο
Mocannella
Δράμα & Κομοτηνή
Ντίνος Patisserie
Κύπρος
Pahitice
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;